Imunoglobulina subcutanată a ajuns și în România

Imunoglobulina subcutanată a ajuns și în România. Medicamentul a fost administrat în premieră la Institutul Național pentru Sănătatea Mamei și Copilului din București. Anunțul a fost făcut de medicul Alexis Cochino, cel care a luptat pentru ca bolnavii să beneficieze de acest medicament.

Un pas spre normalitate

Medic specialist în alergologie și imunologie clinică, dr. Alexis Cochino: “la Institutul Național pentru Sănătatea Mamei și Copilului, în București, s-a administrat pentru prima dată imunoglobulina subcutană la un pacient în cadrul Programului Național de Imunodeficiente”.

Imunoglobulina subcutanată a ajuns și în România

Potrivit medicilor, pacienții vor putea să își facă tratamentul acasă. Acest lucru se întâmplă în premieră în România, însă nu este altceva decât un pas spre normalitate.

Medic specialist în alergologie și imunologie clinică, dr. Alexis Cochino: “Primele 4 doze se administrează în spital, pentru a învăța procedura. Ulterior, pacienții cu imunodeficienta vor putea sa își administreze la domiciliu tratamentul, evitând riscul infecțiilor spitalicești și pierderea de zile de școală /muncă.”

Criza imunoblobulinei

Anul trecut, luni bune, pacienții nu au avut medicamentul. Unii și-au pierdut viața din cauza acestei crize. Situația s-a remediat abia după ce ministrul sănătății, Sorina Pintea a activat Mecanismul European de protecție civilă, un instrument prin care pot fi comandate, de urgență, medicamente din alte țări.

Imunoglobulinele sunt substanțe obținute din plasmă sanguină umană. Sunt medicamente vitale pentru pacienții cu imunodeficiențe primare și boli autoimune. În România sunt aproximativ 500 de persoane care fac tratament cu imunoglobulină.

 

    Distribuie acest articol

    Articolul precedent

    Au apărut primele cazuri de gripă

    Articolul următor

    Viețile prematurilor depind și de aparatura medicală

    Articole în trending