Heliport unic la Spitalul Universitar București. Ca premieră, construcția este realizată pe Blocul Operator Central, iar elicopterele vor putea ateriza inclusiv pe timp de noapte! Este o șansă în plus pentru pacienții aflați în stare gravă. Ei vor fi preluați în orice moment și imediat de specialiștii Unității de Primiri Urgențe.
Pacienții vor fi transportați direct în UPU
Pacienții vor fi transportați direct în Unitatea de Primiri Urgențe cu ajutorul unui lift și al unui culoar suprateran. Este o șansă în plus pentru pacienții aflați în stare gravă și foarte gravă, care au nevoie de îngrijire medicală înalt specializată. Se scutează timpul în care ajung pe mâna specialiștilor. Platforma heliportului are o structură metalică formată din rigle tip grinzi din oțel și stâlpi zăbreliți. Este dotată cu jgheaburi și plase de siguranță, cu instalație electrică de balizaj, cu marcaje luminoase, cu echipamente de salvare, protecție și de stingere a incendiilor.
Managerul Spitalului Universitar de Urgență București, dr. Adriana Nica: “Acest proiect, unic în București, este o dovadă că se poate. Pentru noi, medicii, cei care am jurat să salvăm vieți, acest proiect este un vis care va deveni realitate. Îi mulțumesc încă o dată sponsorului nostru. În 2018, la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Universitar au fost transferați cu elicopterul peste 200 de pacienți din toată țara, iar fiecare secundă este vitală în salvarea acestor oameni. Noul heliport ne va permite să preluăm și mai multe cazuri grave care vor putea beneficia de îngrijiri medicale avansate în Spitalul Universitar. Practic, avem un colectiv medical înalt specializat (medici, asistente medicale, infirmiere, brancardieri etc), iar în curând vom avea și cel mai modern heliport din țară. Este un proiect de succes care stabilește un nou standard de performanță în sistemul sanitar românesc.”
Heliport unic la Spitalul Universitar București
Investiția este de 800 de mii de euro și a fost făcută de o firmă privată. SUUB este unul dintre cele mai mari spitale de urgență din România de grad IA. Are în structură peste 45 de secții și compartimente în specialitățile medicale și chirurgicale. Anual aici sunt îngrijiți peste 55.000 de bolnavi în spitalizare continuă, peste 60.000 de bolnavi în spitalizare de zi, iar consulturile în UPU și Ambulatoriul integrat depășesc pe an 300.000 de pacienți. Heliportul va fi gata la sfârșitul lunii august.