Franța va primi pacienți români pentru transplant pulmonar. Este vorba despre cazurile grave, complexe care nu pot fi făcute la noi.

Specialiștii români se vor pregăti în Franța

Ministrul Sănătății, Victor Costache, spune că a discutat în acest sens cu specialiștii francezi și despre un program de pregătire pentru medicii români.

Ministrul Sănătății, Victor Costache: “Ne-am înţeles cu specialiştii şi conducerea unităţii medicale să preia cazurile grave, complexe care necesită transplant pulmonar şi care nu se pot rezolva în România. Mai mult, vom deschide cu medicii francezi un program de pregătire pentru specialiştii români în domeniul transplantului şi al chirurgiei oncologice.”

Franța va primi pacienți români pentru transplant pulmonar

Ministerul Sănătăţii din România şi Ministerul Solidarităţii şi Sănătăţii din Franţa intenţionează semnarea unui memorandum de înţelegere pentru domeniul medical. Documentul prevede încheierea de parteneriate, schimb de experienţă şi bune practici în domenii sensibile precum marii arşi, transplant pulmonar, chirurgie cardiacă pediatrică.

Anul trecut, în vară, ministrul de atunci Sorina Pintea a semnat un acord Ungaria în privința transplantului pulmonar. Victor Costache spune că acel acord nu este funcțional tocmai pentru că nu a fost discutată partea financiară.