Cum trebuie tratate probleme medicale în timpul pandemiei?

Cum trebuie tratate probleme medicale în timpul pandemiei? Casa Națională de Asigurări de Sănătate dă publicității un set de măsuri pentru limitarea răspândirii infecției cu noul coronavirus. Acestea trebuie respectate de unitățile sanitare publice și private.

Medicul de familie poate da consultații la distanță

Potrivit CNAS, pentru a evita aglomerările în unitățile sanitare, oamenii sunt rugați ca la primele semne de boală să sune la medicul de familie. Acesta decide dacă  va acorda o consultaţie la distanţă sau, după caz, va programa pacientul pentru o consultație.

Casa Națională de Asigurări de Sănătate: “Conform prevederilor Ordinului Comandantului Acţiunii, secretar de stat, şef al Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, nr.74527/23.03.2020 privind instituirea unor măsuri necesare pentru limitarea răspândirii infecţiei cu virus SARS-COV-2 la nivelul unităţilor sanitare publice şi private, pacienţii care reprezintă urgenţe medicale şi cei care suferă de afecţiuni cronice se vor adresa, după caz, unităţilor sanitare, ambulatoriilor de specialitate sau cabinetelor de medicina primară. Consultaţiile la medicul de familie sau în ambulatoriul de specialitate pot fi acordate şi la distanţă.”

Cum trebuie tratate probleme medicale în timpul pandemiei?

De asemenea, pacientul este indrumat către ambulatoriul de specialitate nu are nevoie de bilet de trimitere de la medicul de familie.

Casa Națională de Asigurări de Sănătate: “Pentru a evita aglomerările  în unitățile sanitare și a nu-i pune astfel în pericol  pe cei cu patologii mai deosebite, populația este rugată ca la primele semne de boală să contacteze telefonic  medicul de familie. Care va decide dacă  va acorda o consultație la distanță sau, după caz,  va programa pacientul pentru o consultație la cabinetul său. Sau îl va direcționa către  ambulatoriul de specialitate. În cazul în care medicul de familie îndrumă pacientul către ambulatoriul de specialitate, în conformitate cu prevederile în vigoare, pe perioada stării de urgență nu este necesar biletul de trimitere.”

CNAS reaminteşte că în perioada stării de urgenţă nu este necesară cardului naţional de asigurări sociale de sănătate sau a documentelor înlocuitoare ale acestuia.

Distribuie acest articol

Articolul precedent

Euthyrox-ul ajunge în farmacii

Articolul următor

Eșarfele nu ajută împotriva infectării cu coronavirus

Articole în trending