Eșarfele nu ajută împotriva infectării cu coronavirus. Președintele Societății Române de Microbiologie spune că dacă improvizăm o mască aceasta trebuie să fie din material dens și să se poată spăla și dezinfecta zilnic.
Autoritățile ar trebui să ia măsuri pentru asigurarea de măști
Alexandru Rafila spune că nu orice fel de material poate fi folosit eficient pe post de mască de protecție.
Președintele Societății Române de Microbiologie, prof. dr. Alxandru Rafila: “Orice mască reprezintă o barieră în plus în calea răspândirii infecției. Dar este foarte important materialul din care imprivizăm o mască. Ea trebuie să fie dintr-un material dens , care să poată fi spălat și călcat. Așa se pot dezinfecta. ”
Medicii spun că este foarte important ca aceste măști improvizate să poată fi dezinfectate pentru că se incarcă cu microorganime din cavitatea bucală și facem mai mult rău decât bine.
Eșarfele nu ajută împotriva infectării cu coronavirus
Totodată, specialistul spune că autoritățile ar să asigure stocurile necesare de măști pentru populație. De ieri au început să se găsească și în farmacii măști medicale. Este indicat ca oamenii să poarte măsti tocmai pentru a limita răspândirea acestui virus.
Autoritățile au atenționat că că urmează încă două-trei săptămâni în care va creşte numărul cazurilor de COVID-19, vor exista şi decese, motiv pentru care populaţia trebuie să se protejeze.