Control la Spitalul “Marie Curie”. Ministerul Sănătății trimite Inspecţia Sanitară de Stat şi Corpul de Control pentru a evalua modul de gestionare la nivelul unității medicale. Semnalul de alarmă a fost tras de medicul Cătălin Cîrstoveanu care a transmis că 30 de bebeluși ar fi murit în ultimul an din cauza lipsei banilor pentru tratamente.
Semnal de alarmă!
Ministrul Sănătății a spus că a aflat din presă de situația de la Spitalul “Marie Curie”. Șeful secției ATI a unității medicale a declarat că a făcut memorii la Ministerul Sănătăţii pentru ca bebeluşii să nu mai moară pe listele de aşteptare.
Purtătorul de cuvânt al Ministerului Sănătății, Oana Grigore: “Inspecţia Sanitară de Stat şi Corpul de Control vor începe astăzi o acţiune de evaluare a modului de gestionare a activităţii la nivelul unităţii sanitare , inclusiv la nivelul ATI.”
Control la Spitalul “Marie Curie”
Mai mult, medicul Cătălin Cârstoveanu a spus într-o emisiune televizată că au fost numeroase situații în care au cumpărat cele necesare pentru salvarea bebelușilor “pe caiet”.
Șeful Secției ATI de la Spitalul “Marie Curie”: “A trebuit să monitorizăm informatic ce se întâmplă cu acești copii. De un an și jumătate avem aplicații care monitorizează lucrul acesta și într-adevăr au murit 30 de copii pentru că stau pe listele de așteptare. Mai mult decât atâta, sumele alocate pentru acțiunile prioritare de la an la an scad, deși memoriile sunt din ce în ce mai importante pentru lucrul acesta. Lucrurile sunt foarte simple. Atenția pentru pediatre, în țara aceasta, din nefericire, nu are nicio legătură cu ceea ce înseamnă adulții. Acesta este adevărul!”
Reacția conducerii Spitalului “Marie Curie”
Comunicat de presă Spitalul “Marie Curie”: “Poziția exprimată de doctorul Cârstoveanu este personală și nu angajează conducerea Spitalului M.S. Curie. Cei 30 de nou născuți decedați de la începutul acestui an, la care se referă dr. Cârstoveanu, nu au fost internați în spitalul nostru, ci se aflau pe o listă de așteptare conform afirmațiilor dr. Cârstoveanu. Secția condusă de dr. Cârstoveanu, una de excelență în domeniul terapiei intensive neonatologice din România, este suprasolicitată și nu poate interna toate urgențele. În legătură cu finanțarea acordată programului TINN de către Ministerul Sănătății precizăm că sumele acordate până astăzi însumează 1,3 milioane de lei. În cursul zilei de astăzi s-au mai primit 800.000 de lei.”