Compartiment de terapie acută cu 21 de paturi la Spitalul Victor Babeș. Compartimentul este dotat cu mijloace de susținere a funcțiilor vitale individualizate.
Gradul de ocupare a compartimentului este de 90%
Managerul Spitalul Clinic de Boli Infecţioase şi Tropicale “Dr. Victor Babeş” spune că acest compartiment a luat naștere dintr-o secție normală de 25 de paturi.
Managerul Spitalul Clinic de Boli Infecţioase şi Tropicale “Dr. Victor Babeş”, dr. Simin Aysel Florescu: “Am reuşit să transformăm 25 de paturi (dintr-o secţie clinică obişnuită) în 21 de paturi de terapie acută. Aceste paturi sunt dotate la cele mai înalte standarde medicale la acest moment şi reprezintă un mijloc important pentru asistenţa medicală a pacienţilor care sunt extrem de dependenţi de serviciile medicale. (…) Fiind şi în proximitatea Terapiei intensive, (n.r. pacientul) poate beneficia în orice moment de suport de la ATI şi supraveghere.”
Compartiment de terapie acută cu 21 de paturi la Spitalul Victor Babeș
Potrivit specialiștilor, pacientul poate sta în compartimentul de terapie acută atâta timp cât acesta poate respite singur, iar personalul medical poate să-l menţină stabil hemodinamic prin tratamentele aplicate.
Managerul Spitalul Clinic de Boli Infecţioase şi Tropicale “Dr. Victor Babeş”, dr. Simin Aysel Florescu: “În spitalul nostru avem pacienţi cu boli infecţioase, atât COVID, cât şi non-COVID. Sunt pacienţi cu boli infecţioase, de multe ori acute, care sunt internaţi în secţiile obişnuite dacă au o simptomatologie medie. În momentul în care intervine o deteriorare hemodinamică a stării lor sau alte criterii clinice de agravare, care însă nu ar necesita un suport vital maximal în Terapie intensivă, pacientul, de comun acord cu medicul ATI, poate fi mutat în acest compartiment de terapie acută, unde este supravegheat în continuare de medicul infecţionist.”
Managerul unității medicale a precizat că în acest moment gradul de ocupare al compartimentului este de 90 de procente.
Sursa foto: ASSMB