Ceasul salvator în caz de alergie severă. Dispozitivul ar putea înlocui cu succes clasicul EpiPen, folosit de cei care suferă de alergie severă pentru a-și administra de urgență adrenalina.

Reacțiile alergice pot duce la moarte

Cei care suferă de reacții alergice severe trebuie să aibă la îndemână un EpiPen. Este o seringă specială cu ajutorul căreia, bolnavii își pot administra de urgență injecția cu adrenalină. Acest dispozitiv salvator are însă neajunsuri. Este mare, greu de transportat și există riscul să se piardă. Așa încât un student de la Universitatea Rice, care suferă de alergie severă la alune, a inventat ceasul salvator. Aceasta are o seringă integrată și în caz de nevoie se desface pentru a putea administra adrenalina.

Ceasul salvator în caz de alergie severă

Fiind vorba de un ceas, care este purtat în permanență la mână nu mai există riscul să se piardă. Dispozitiul are și un element de siguranță astfel încât să nu poată fi acționat din greșeală. Dispozitivul este format din trei părți care se pliază împreună: un arc puternic, seringa cu adrenalină și acul.

Inventator Justin Tang: „Sunt conștient de problema pe care o am și știu că dacă nu am la mine seringa îmi risc viața, dar este foarte incomod să car peste tot dispozitivul EpiPen, chiar și atunci când ies în club cu prietenii sau la un restaurant.”

Totodată, seringa conține cantitatea de adrenalină necesară unei doze de urgență, respective 0,3 ml. Mult mai puțin decât cea conținută de un EpiPen.

Ce este șocul anafilactic?

Primele simptome ale șocului anafilactic sunt erupțiile cutanate, urmate de mâncărime, strănut, respirație îngreunată, greață, amețeli, palpitații, hipotensiune, leșin, convulsii. Șocul anafilactic este o reacție alergică severă. Apare atunci când pacientul suferă de o alergie și vine în contact cu substanța alergenă. Pentru această reacție alergică acută este nevoie de tratament de urgență cu adrenalină.