Va crește mortalitatea în octombrie și noiembrie. Reprezentanții OMS spun că se aşteaptă la o nouă creştere a numărului de decese provocate de COVID-19 în Europa în următoarea perioadă.

“Pandemia se va opri la un moment dat”

Directorul pentru Europa al OMS, Hans Kluge, spune că știe că oamenii nu vor să audă vești rele, însă numărul de cazuri a început deja să crească la nivelul Europei. Implicit va crește și numărul celor care vor muri în urma infectării cu noul coronavirus.

Directorul pentru Europa al OMS, Hans Kluge: “Va fi mai greu. În octombrie, în noiembrie vom vedea o mortalitate mai ridicată. Suntem într-un moment unde ţările nu doresc să audă acest tip de veşti proaste, iar eu înţeleg asta.”

Avertisment OMS: Va crește mortalitatea în octombrie și noiembrie

Medicul belgian vine și cu un mesaj pozitiv. Această pandemie se va sfârși atunci când noi vom învăța să trăim cu ea. Kluge spune că nimeni nu trebuie să se aştepte la încheierea epidemiei odată cu apariţia unui vaccin.

Directorul pentru Europa al OMS, Hans Kluge: “Aud tot timpul: ‘vaccinul va însemna sfârşitul epidemiei’. Bineînţeles că nu!. Nu ştim nici măcar dacă vaccinul va fi eficient pentru întreaga populaţie. Anumite indicii primite arată că va fi eficient pentru unii, dar pentru alţii nu. Iar dacă din acest motiv va trebui să comandăm vaccinuri diferite. Va fi un coşmar logistic. Sfârşitul acestei pandemii va veni în când, ca o comunitate, vom fi învăţat să trăim cu pandemia. Iar asta depinde de noi. Este un mesaj foarte pozitiv.”

Astă și mâine, reprezentanţii celor 55 de state membre ale OMS Europa se întâlnesc pentru a se informa reciproc despre măsurile de combatere a epidemiei. Totodată, ei vor conveni asupra strategiei pentru următorii cinci ani.