Autoritățile suplimentează cu aproape 200 de paturi locurile la ATI COVID. Reprezentanții Ministerului Sănătății spun că au fost identificate 140 de paturi la nivelul țării la care se adaugă cele 50 de paturi de ATI pentru adulți și 4 paturi de terapie neonatală din unitățile sanitare bucureștene.
Încă 350 de paturi de terapie intemediară
De asemenea, autoritățile au anunțat că au fost identificate 210 paturi de terapie intermediară destinate pacienților COVID-19 pentru suplimentare în unitățile sanitare județene. La acestea se adaugă alte 140 de paturi de terapie intermediară în București.
Ministerul Sănătăți: “De asemenea, secretarul de stat Andreea Moldovan a transmis managerilor de spitale să identifice necesarul de ventilatoare și să solicite Ministerului Sănătății, prin Societatea Română de Anestezie și Terapie Intensivă, și Centrului Naţional de Conducere şi Coordonare a Intervenţiei aparatura medicală necesară dotării paturilor de terapie intensivă.(…) Ministerul Sănătății îndeamnă persoanele cu simptome să se adreseze de urgență medicului de familie sau autorităților medicale pentru testare și luare în evidență și să evite automedicația, astfel încât să nu se ajungă la dezvoltarea de forme grave ale bolii care să necesite internare în secțiile de terapie intensivă.”
Autoritățile suplimentează cu aproape 200 de paturi locurile la ATI COVID
Ministrul Sănătății spune că prin această suplimentare se ajunge la aproape 1 600 de paturi solicitate de premierul României.
Ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu: “Ieri am avut teleconferinţă cu spitalele din Bucureşti şi Ilfov şi ieri şi astăzi teleconferinţă cu managerii de spitale. Punem la dispoziţie ventilatoare, s-a putut extinde numărul de paturi de terapie intensivă cu aproape 190 în toată ţara. Vorbim de aproape 40 de paturi disponibile în plus în Bucureşti, care au fost discutate cu managerii de spital. De aici avem, de asemenea, în vedere alte măsuri. (…) Este ceea ce se poate în acest moment. Vorbim de 190 de paturi suplimentare. Nu este aşa de simplu, nu este vorba numai de infrastructură, nu e vorba numai de a cumpăra un pat şi echipamentele aferente, e vorba de resursa umană, care într-adevăr este limitată şi tocmai de asta este atât de important ca restricţiile să fie în continuare respectate de toată lumea şi impuse de autorităţi acolo unde este cazul.”
Oficialul a mai precizat că medicii din afara secţiilor ATI sau chiar din alte spitale pot veni să ajute.