90 de copii infectați cu noul coronavirus sunt internați în spital. Medicul Andreea Moldovan spune că, din păcate, 5 dintre ei sunt intubați.

120 de paturi ATI pentru copii la nivelul întregii țări

Secretatul de stat în Ministerul Sănătății a precizat că în cazul copiilor care fac forme grave ale bolii  afectările sunt plurisistemice.

Secretarul de Stat în Ministerul Sănătății, dr. Andreea Moldovan: “Nu există doar SARS-CoV-2 atunci când vorbim de forme grave, sunt, de fapt, afectări plurisistemice, ale întregului organism, pentru că este un virus care circulă în întreg organismul şi declanşează acele fenomene imunologice de care ne temem cu toţii. (…) ”

90 de copii infectați cu noul coronavirus sunt internați în spital

La nivelul întregii țări aveam 120 de paturi destinate copiilor în secțiile de terapie intensivă. 9 dintre ele sunt ocupate cu micuți care au dezvoltat forme severe ale bolii. Din păcate, 5 dintre ei sunt intubați.

Secretarul de Stat în Ministerul Sănătății, dr. Andreea Moldovan: “Sunt 120 de paturi pentru copii la nivelul întregii ţări. Sunt ocupate, momentan, cu copii în fază gravă, intubaţi, nouă paturi. Este impresionant că am pus în funcţiune paturi de terapie intensivă, însă pe măsură ce acestea sunt identificate, nu de acum, de săptămâni încoace, ele sunt foarte rapid ocupate. De asemenea, este impresionant faptul că putem să găsim resursa locativă pentru paturile de terapie. Avem ventilatoare, monitoare, injectomate şi ce mai trebuie. Problema este cu resursa umană care, de un an de zile, este mai mult decât chinuită şi supusă unor eforturi deosebite. ”