39 molecule noi pentru pacienții cu afecțiuni grave, compensate și gratuite

39 molecule noi pentru pacienții cu afecțiuni grave, compensate și gratuite. Sunt molecule inovative pentru persoanele cu afecțiuni oncologice, leucemii și limfoane, aplazie medulară, pacienți cu boli autoimune, afecțiuni rare, diabet, HIV/SIDA, pacienți cu transplant.

Hotărârea de Guvern intră în vigoare de la 1 ianuarie 2021

Cele mai multe medicamente din cele introduse în listă, un număr de 29 denumiri comune internaționale, sunt destinate pentru tratarea bolnavilor incluşi în programele naţionale de sănătate. Este vorba despre programul pentru oncologie, tratament şi monitorizare a  persoanelor cu infecție HIV/SIDA, programul național de boli neurologice, programul național de diabet zaharat, cel de boli rare și sepsis, programul naţional de transplant de organe, țesuturi şi celule de origine umană pentru transplant medular, transpalnt de cord, transplant hepatic,  tansplant renal, transplant combinat de rinichi şi pancreas, transplant de celule pancreatice, transplant.

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru: “Continuăm procesul de creştere a accesului pacienţilor cu afecțiuni cronice grave la tratamente de ultimă oră prin extinderea listei de medicamente compensate și gratuite. Cele mai multe medicamente de ultimă generație introduse în listă sunt destinate pacienților cronici tratați în cadrul programelor naționale de sănătate.”

39 molecule noi pentru pacienții cu afecțiuni grave, compensate și gratuite

Hotărârea de Guvern intră în vigoare la 1 ianuarie 2021, pentru medicamentele incluse necondiționat fără impact bugetar sau cu impact bugetar neutru. Începând cu data de 01.02.2021 pentru  medicamentele incluse condiționat de încheierea contractelor cost-volum/cost-volum-rezultat si pentru medicamentele incluse necondiționat, dar cu impact bugetar.

    Distribuie acest articol

    Articolul precedent

    1 275 de pacienți cu COVID-19 sunt internați la ATI

    Articolul următor

    13 milioane de români ar putea fi vaccinați anti-COVID în primele 6 luni

    Articole în trending