Vârful pandemiei va fi atins între 20 și 25 aprilie

Vârful pandemiei va fi atins între 20 și 25 aprilie. Ministrul Sănătății spune că specialiștii ministerului estimează că vom avea cele mai multe cazuri în această perioadă.

Vom avea peste 10 mii de cazuri de îmbolnăvire

Nelu Tătaru este de părere că vom trece de 10 mii de cazuri de îmbolnăviri.

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru: “Avem o estimare ca în a doua jumătate a lunii aprilie, după 20, 21 spre 25 să avem un vârf. Dar, mă repet, acest vârf depinde foarte mult de implicarea atât a noastră ca parte medicală, cât şi a populaţiei, prin respectarea unei norme. Implicare care va duce ori la un vârf ascuţit în care vom avea un număr mare de cazuri. Nu poate 10.000, poate şi mai multe, cazuri la un moment dat. Dacă sunt severe, poate vor sufoca activitatea spitalelor şi în special a secţiilor de terapie intensivă. Ele fiind cele care necesită un suport cardio-vascular sau respirator. Sau putem avea un urcuş mai lent cu un număr de cazuri care să nu se dubleze de la o zi la alta și cazurile să fie asimptomatice, uşoare şi medii, încât să ne dea nouă posibilitatea să putem interna, trata şi externa alţi pacienţi care se infectează cu coronavirus. Poate să ne gândim spre a doua jumătate a lunii mai, începutul lunii iunie să vedem un număr de cazuri din ce în ce mai mic, cazuri noi mă refer.”

Vârful pandemiei va fi atins între 20 și 25 aprilie

Autoritățile estimează la spre sfârșitul lunii mai, începutul lunii iunie cazurile nou apărute vor fi din ce în ce mai rare.

Până astăzi, 10 aprilie, pe teritoriul României, au fost confirmate 5.467 de cazuri de persoane infectate cu virusul COVID – 19. În ultimele 24 de ore au fost înregistrate alte 265 de noi cazuri de îmbolnăvire. La ATI, în acest moment, sunt internați 183 de pacienți. Dintre persoanele confirmate pozitiv, 729 au fost declarate vindecate și externate. Pe teritoriul României, în carantină instituționalizată sunt 25.226 de persoane. Alte 77.317 de persoane sunt în izolare la domiciliu și se află sub monitorizare medicală. Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 55.430 de teste.

Distribuie acest articol

Articolul precedent

Primăria va cumpăra halate și mănuși pentru medicii de familie

Articolul următor

Medic militar ATI bolnav de COVID -19

Articole în trending