Vaccinul Pfizer, eficient 100% în cazul copiilor între 12 și 15 ani. Este concluzia studiului clinic de fază a treia realizat în cazul adolescenților.

“Vaccinarea copiilor este crucială pentru a pune capăt pandemiei”

Potrivit CNBC, reprezentanții firmei producătoare vor trimite rezultatele studiului experților în sănătate publică din cadrul FDA. Cercetarea a fost făcută pe 2 260 de copii americani. Au fost observate 18 infecții cu Covid-19 confirmate în grupul placebo și nu s-au confirmat infecții în grupul care a primit vaccinul, susțin reprezentanții Pfizer.  Acest lucru a dus la o eficacitate a vaccinului de 100%. Efectele sedundare obervate au fost compatibile cu cele apărute în cazul vaccinării adulților. Răspunsul la vaccin a fost mai puternic decât cel înregistrat în cazul tinerilor cu vârste cuprinse între 16 și 25 de ani.

Vaccinul Pfizer, eficient 100% în cazul copiilor între 12 și 15 ani

Se așteaptă ca FDA să ia decizia într-o lună pentru că are nevoie de timp să revizuiască noile date. Potrivit, dr Scott Gottlieb, fost comisar la FDA, dacă lucrurile merg bine vaccinul ar putea fi disponibil până la toamnă pentru copiii cu vârste între 12 și 15 ani. Medicii infecționiști au primit cu bucurie vestea venită de la companie. Ei susțin că este un pas uriaș pentru protejarea mai multor persoane și pentru creșterea siguranței în școli. Vaccinul Pfizer a fost deja autorizat pentru utilizare în SUA la persoanele cu vârsta peste 16 ani.