Vaccinarea anti-COVID s-ar putea face și fără programare. Această regulă s-ar putea aplica chiar din luna mai, spune coordonatorul campaniei naționale de vaccinare.
Varianta ar putea fi bună pentru persoanele care au acces greu la platforma de vaccinare
Medicul Valeriu Gheorghiță spune că acest mod de vaccinare este luat în calcul pentru centrele de vaccinare din mai multe orașe, în special în cele unde există centre regională de depozitare a serului.
Președintele CNCAV, dr. Valeriu Gheorghiță: “Luăm în calcul această modalitate de prezentare directă a persoanelor la centrele de vaccinare, vom începe foarte probabil cu centrele care sunt în municipiile unde există centre regionale de depozitare, tocmai pentru a asigura o continuitate a aprovizionării cu vaccinuri şi pentru a nu periclita calitatea lanţului de frig şi implicit să nu riscăm irosirea inutilă a dozelor.”
Vaccinarea anti-COVID s-ar putea face și fără programare
De altfel, Valeriu Gheorghiță spune că dacă se va vaccina în același ritm, până la 1 iunie România va reuși să imunizeze 5 milioane de persoane. Cât despre centrele mobile de vaccinare, președintele CNCAV afirmă că ritmul de imunizare nu este cel pe care l-a considerat că va fi.
Președintele CNCAV, dr. Valeriu Gheorghiță: “Iar în ceea ce priveşte activitate centrelor mobile, la Afumaţi încă este activitate, se vaccinează însă. Desigur că ritmul de vaccinare nu este unul aşa cum noi am considerat că va fi. Dar printr-o comunicare om la om, pentru că în mediul rural noi considerăm că acest lucru va putea creşte, dacă vreţi, conştientizarea persoanelor vizavi de importanţa vaccinării, prin discuţii om la om între mediul de familie şi cei care reprezintă, dacă vreţi, persoanele cu credibilitate în comunităţile respective.”