Spitalele Universitar și Marius Nasta au început campania de vaccinare anti-COVID

Spitalele Universitar și Marius Nasta au început campania de vaccinare anti-COVID. Cadrele medicale spun că imunizarea înseamnă responsabilitate pentru viața fiecăruia dintre noi și a celor din jur.

Vaccinarea începe cu personalul expus

Managerul Spitalului Universitar spune că vaccinarea anti-COVID începe cu personalul expus: cadrele medicale de la UPU, din ATI, din Blocul operator, urmând ca, ulterior, personalul instituţiei să fie vaccinat. Primul medic vaccinat a fost dr. Andrei Georgescu, fostul șef al Unității de Primiri Urgențe.

Managerul Spitalului Universitar, prof. dr. Cătălin Cîrstoiu: “Este un moment important pentru Spitalul Universitar. Azi începem un alt capitol al luptei noastre cu această patologie generată de un virus ciudat – SARS-CoV-2, cu o boală cu manifestări extrem de eterogene şi extrem de imprevizibile, azi începem vaccinarea pentru personalul Spitalului Universitar. (…)Vom vaccina aproape 20.000 de oameni în această etapă. Numai în Spitalul Universitar, spre exemplu, avem cam 2.500 de angajaţi care vor fi vaccinaţi. În plus, vom vaccina medicii rezidenţi, care sunt aproape 1.500 în Spitalul Universitar, dar şi studenţii Facultăţii de Medicină care îşi vor desfăşura stagii clinice, precum şi studenţii din preclinic. (…) Am organizat un circuit în patru puncte de vaccinare. Azi, în prima zi, vom încerca să vaccinăm 100 de persoane.”

Spitalele Universitar și Marius Nasta au început campania de vaccinare anti-COVID

Primele persoane vaccinate la Institutului de Pneumoftiziologie “Marius Nasta” au fost decanul de vârstă al Institutului, prof. dr. Florin Mihălţan, studentul voluntar Marian Nae, cel mai tânăr membru al echipei de la “Marius Nasta”  şi Daniela Voinea – asistent medical care a trecut prin infecţia COVID.

Prof. dr. Florin Mihălţan: “E o injecție. Poate o ciupitură. Nu a durut nici la momentul injecției, nici la 15 minute conform protocolului de așteptare și de supraveghere. Este un lucru firesc, care după părerea mea trebuie făcut. Este foarte bine că s-a început cu personalul medical pentru că este cel mai expus și este un element important în această conduit de stopare a cercurilor vicioase care întrețin această epidemie. Cu așteptări foarte mari pentru că dacă reușim să avem o rată de vaccinare crescută pandemia va avea un declin rapid.(…) Personalul medical trebuie să dea un exemplu și trebuie să se alinieze la această indicație care este protectivă și care este un bun model pentru populație de a ne urma în acest pas.”

Comitetul Național de coordonare a activităților privind vaccinarea împotriva COVID-19 a anunţat că, din cele 2.778 cadre medicale vaccinate, şase persoane au avut reacţii adverse în ultimele 24 de ore.

    Distribuie acest articol

    Articolul precedent

    Platforma pentru raportarea reacțiilor adverse post-imunizare este funcțională

    Articolul următor

    1.149 de pacienți cu COVID-19, internați la ATI

    Articole în trending