Nu putem opri virusul! Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă spune că virusul nu poate fi oprit și că singura soluţie pentru controlarea acestuia o reprezintă măsurile de prevenţie.

Situația se va agrava o dată cu creștere numărului cazurilor de ATI

Raed Arafat este de părere că situația se va agrava cu cât va crește numărul pacienților cu COVID-19  în stare gravă care au nevoie de terapie intensivă.

Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat: “Trebuie să explicăm, din ce în ce mai mult, populaţiei, că este unica soluţie. Măsurile de prevenire sunt soluţia. Noi nu putem opri virusul, virusul nu ştie legi, nu ştie nimic. Virusul e prezent. Ne protejăm, e bine, nu ne protejăm, îşi face treaba mai departe şi îi infectează pe cei care nu respectă lucrurile astea. Chiar şi cei care le respectă se infectează, nu există o prevenire 100%.”

Raed Arafat: Nu putem opri virusul!

România are 1050 de paturi de terapie intensivă destinate pacienților infectați cu noul coronavirus. 726 dintre acestea sunt ocupate în acest moment. Reprezentanții Ministerului Sănătății au cerut deja tuturor unităților medicale să creeze circuite separate pentru pacienții COVID. Deocamdată se fac evaluari pentru a vedea în ce măsură spitalele pot face aceste circuite.

Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat: “Se poate ajunge să luăm inclusiv nişte măsuri de limitare a activităţii elective, pe care şi alte ţări le-au luat.”