Polidinul revine pe piață sub formă de supliment alimentar. Conducerea Institutului Cantacuzino spune că speră ca acesta să fie gata  într-un an.

Pentru ce afecțiuni va putea fi utilizat?

Directorul general al Institutului spune că suplimentul alimentar ar putea fi utilizat pentru terapia infecțiilor respiratorii, uro genitale sau în pregătirile pre-operatorii.

Comandant (Director general) al Institutului Național de Cercetare Dezvoltare Medico-Militară „Cantacuzino”, colonel dr. Florin Oancea: “La nivelul Institutului s-a analizat posibilitatea producerii polidinului respectând standardele europene. Am ajuns la concluzia că acesta nu mai poate fi produs în vechile condiții. Acesta a fost și motivul pentru care în 2011 a fost suspendată licența de producție a Polidinului. Departamentul de cercetare a lucrat și în acest moment printr-un proiect avem în studiu și sperăm să punem dezvolta un produs imunomodulator de tip polidin. Acesta va fi tot supliment alimentar și va pitea fi utilizat în profilaxia și terapia infecțiilor respiratorii, uro genitale sau în pregătirile preoperatorii. Proiectul de cercetare are un calendar strict și facem eforturi considerabile atât financiare cât și științifice în vederea dezvoltării cât mai rapide și eficiente a acestui produs de renume național.”

Polidinul revine pe piață sub formă de supliment alimentar

Colonelul Oancea a precizat că ar fi foarte complicat și de durată ca Polidinul să fie produs din nou ca un medicament.

Comandant (Director general) al Institutului Național de Cercetare Dezvoltare Medico-Militară „Cantacuzino”, colonel dr. Florin Oancea:  “Trebuie să ne întoarcem în istoria Polidinului. Trebuie să nu uităm că el inițial a fost produs în filiera de la Iași a Institutului Cantacuzino. La începutul anilor 2000 a fost transferat la București. Acum încercăm să avem produsul, să îl facem sigur și să îl punem pe piață sub formă de supliment alimentar. Ca să îl punem pe piață sub formă de medicament va fi mult mai complicat și necesită mai mult timp. Noi sperăm ca într-un an, doi să fie pe piață. ”

Sursa foto: Institutul Național de Cercetare Dezvoltare Medico-Militară „Cantacuzino”