Masca devine obligatorie unde rata infectării depăşeşte 1,5 la mia de locuitori

Masca devine obligatorie unde rata infectării depăşeşte 1,5 la mia de locuitori. Este vorba despre obligativitatea purtării măștii în spațiile exterioare. Decizia a fost luată la propunerea Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă.

“Măsurile de protecție trebuie respectate”

Până aseara, portul măștii era obligatoriu afară numai în localitățile în care rata de infectare cu noul coronavirus depășea 3 la mia de locuitori.

Comunicat de presă Guvernul României: “A fost propusă modificarea valorii ratei de incidenţă cumulată a cazurilor în ultimele 14 zile de la care este obligatorie purtarea măştii în toate spaţiile publice deschise, în sensul reducerii acesteia de la 3 la 1,5/1.000 de locuitori. CNSU propune ca purtarea măştii de protecţie să fie obligatorie în toate localităţile din judeţele în care incidenţa depăşeşte 1,5/1.000 de locuitori. În judeţele în care rata de incidenţă este mai mică de 1,5 purtarea măştii să fie obligatorie la nivelul localităţilor unde incidenţa depăşeşte 1,5/1.000 de locuitori.”

Masca devine obligatorie unde rata infectării depăşeşte 1,5 la mia de locuitori

De altfel, ministrul Sănătății a declarat la un post de televiziune măsurile de protecţie împotriva pandemiei de coronavirus trebuie respectate.

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru: “Noi trebuie să înţelegem, şi am explicat de atâtea ori. Noi suntem un sistem medical cu anumite posibilităţi şi care trebuie să gestionăm toate cazurile care ni se adresează. Dar pandemia nu se tranşează în spital, se tranşează în pre-spital. (…) Dincolo de câte testări facem, avem aceleaşi barometre pe care le observăm. (…) Aceste barometre vor fi fidele, indiferent de câte teste facem în fiecare zi. De aceea trebuie să descongestionăm în primiri urgenţe. Va trebui să tratăm în terapie intensivă, va trebui să avem suficiente paturi în extensie de la zi la zi în terapie intensivă.”

Ieri, în Capitală și alta 8 județe rata de infectare cu noul coronavirus a depășit cu mult 3 la mia de locuitori.

    Distribuie acest articol

    Articolul precedent

    În ce condiții se poate dona plasmă convalescentă?

    Articolul următor

    Polidinul revine pe piață sub formă de supliment alimentar

    Articole în trending