Plasturele care salvează viețile cardiacilor. Oamenii de știință britanici au inventat un plasture cardiac ce ar putea salva viețile celor care au suferit un infarct.
Plasturele repară inimi
Cercetătorii au obținut acest dispozitiv prin cultură în laborator. Ei susțin că pot repara inimile deteriorate. Sunt făcuți din țesut cardiac și conțin până la 50 de milioane de celule stem umane. Au mărimi de 3 centimetri x 2 centimetri și sunt programați să se transforme în celule musculare cardiace funcţionale.
În momentul în care cineva suferă un infarct inima pierde o parte dintre celulele care alcătuiesc mușchiul cardiac. Oamenii de știință susțin că acești plasturi ar putea fi puși direct pe inimile acestor pacienți și în acest fel ar putea fi prevenit un alt stop cardio-respirator.
Plasturele care salvează viețile cardiacilor
Infarctul slăbește inima bolnavului. Odată aplicat peste inimă, noul tip de plasture are misiunea de a furniza suport fizic muşchiului vătămat al inimii. Ajută organul să pompeze sânge mult mai eficient. Substanțele eliberate de plasture ar stimula celulele cardiace să se regenereze.
Testele făcute în laborator arată că plasturii încep să bată spontan ca o inimă la 3 zile după implantare. Mai mult, ajung să imite țesutul cardiac în cel mult o lună.
Testele clinice pe oameni vor fi demarate în următorii doi ani. Oamenii de știință vor să se asigure că plasturii vor funcţiona la fel de bine şi pe pacienţi umani. Obiectivul principal este acela de a se obţine un stoc de plasturi prefabricaţi care să fie compatibili cu toţi pacienţii. În acest fel ar putea să fie implantat imediat unei persoane care a suferit un infarct. Ei își doresc ca acești plasturi să fie adăugați pe lista de tratamente pe care medicii pot să le prescrie pacienţilor în mod obişnuit după un infarct.