Salutul cu cotul este periculos! Șeful Organizației Mondiale a Sănătății atrage atenția că acest tip de salut înseamnă apropiere fizică și ar putea crește riscul de transmitere a noului coronavirus.

Ce formă de salut recomandă OMS?

În timpul pandemiei, oamenii și-au făcut un obicei din a se salute cu cotul. Obicei încurajat chiar de către Organizația Mondială a Sănătății. Acum, au revenit asupra acestui gest. Doctorul Tedros Adhanom Ghebreyesus spune că este periculos ca oamenii să își atingă coatele. În schimb, OMS recomandă ca formă de salut ducerea mâinii la inimă.

Șeful OMS, dr. Tedros Adhanom Ghebreyesus: “Când salutați oamenii, cel mai bine este să evitați să vă atingeți cu coatele, deoarece acest lucru vă face să vă aflați la mai puțin de un metru distanță unul de celălalt. Mie îmi place să pun o mână pe inimă pentru a saluta persoanele în aceste zile.”

Salutul cu cotul este periculos!

De altfel, șeful OMS a atras atenția că aceasta nu este ultima pandemie cu care se va confrunta omenirea.

Șeful OMS, dr. Tedros Adhanom Ghebreyesus: “Aceasta nu va fi ultima pandemiei. Istoria ne învaţă că pandemiile sunt un factor al vieţii. Dar când va veni următoarea pandemie, lumea trebuie să fie mult mai pregătită decât a fost acum.”