O nouă secție ATI la Institutul “Marius Nasta”. Unitatea are 7 paturi, 7 ventilatoare și 40 de injectomate și momentan este destinată pacienților cu COVID 19.

Unitatea este dotată cu un sistem ce menține presiunea negativă în spațiu

Potrivit reprezentanților unității medicale, noua unitate este dotată cu un sistem ce permite menținerea unei presiuni negative în spațiu. Asta pentru a asigura un plus de siguranță atât pentru pacienți cât și pentru personal.

Managerul Institutului de Pneumoftiziologie „Marius Nasta”, dr. Beatrice Mahler: “Noul compartiment ATI este destinat în acest moment pacienților infectați cu SARS-CoV-2. Sunt bucuroasă că în cadrul structurii Institutului Marius Nasta am realizat această nouă zonă ATI. Va eficientiza și pe viitor, din punctul de vedere al circuitelor, asistența medicală a pacienților care au nevoie de Terapie Intensivă. Știu că de obicei este bine ca atunci când vorbești de lucruri pozitive, să menții o notă pozitivă. Dar îmi aduc aminte că în 2019, la începutul anului, Institutul Marius Nasta a avut o problemă serioasă pe care am semnalat-o de la bun început și anume infecția cu acinetobacter în ATI. Atunci am simțit și mai acut nevoia de o zonă nouă de ATI. Este important că în acest moment este gata și funcțională pentru pacienții cu afecțiuni respiratorii grave care au nevoie acută de ventilare.”

O nouă secție ATI la Institutul de Pneumoftiziologie „Marius Nasta”

Zona ATI dispune și de o cameră specială ce asigură izolarea pacienților care necesită asistența ATI și au dublă înfecție TB-Covid. Practic încăperea dispune de filtre separate ce permit asistența pacienților severi cu infecții asociate. Aceștia se pot izola de cei care sunt infectați doar cu Sars-CoV-2.

Șeful secției ATI din Institutul de Pneumoftiziologie „Marius Nasta”, conf. dr. Radu Stoica: “Ca medic anestezist, îmi dau foarte mult seama că în profesia noastră, timpul, dotarea și, bineînțeles, priceperea personalului fac diferența între viață și moarte. Avem personal profesionist. Acum sunt bucuros că avem și un spațiu care respectă circuitele și dotarea necesare unei zone de Anestezie și Terapie Intensivă dintr-un spital care tratează pacienții cu afecțiuni respiratorii în anul 2020.”

Noua unitate ATI este prevăzută și cu sisteme de ventilare cu filtru HEPA pentru decontaminarea aerului și generator propriu.