Mihaela Anghel, prima persoană vaccinată anti-COVID în România. Este asistentă la Institutul Matei Balş din Capitală și a făcut parte din echipa medicală care a primit primul pacient român infectat cu noul coronavirus.

“Am fost privilegiată pentru că am fost aleasă”

Asistenta medicală spune că se simte privilegiată că a fost aleasă să fie prima persoană din România care să primească serul.

Mihaela Anghel: “Cred că a fost cea mai mare emoţie. Am fost foarte privilegiată pentru că am fost aleasă să fiu prima vaccinată din ţară (…) Nu am ştiut cum să reacţionez, nu am întrebat nici măcar o secundă de ce am fost eu aleasă. Pur şi simplu am spus ‘da’ şi am ajuns aici. Nu a durut absolut deloc.”

Prima persoană vaccinată anti-COVID în România

Spune că cel mai greu moment a fost atunci când a pierdut un pacient care a stat la terapie intensivă mai mult de 3 luni. Are un mesaj și pentru cei care nu cred în existența virusului.

Mihaela Anghel: “Să deschidă bine ochii şi să vină să se vaccineze, pentru a putea scăpa de această greutate care ne apasă pe toţi. Să nu aştepte să se îmbolnăvească ei sau cei dragi, ca să îşi dea seama că există această boală (…) Simt şi sper să fie începutul şi sfârşitul acestei pandemii. Sper din tot sufletul. (…)Suntem şi noi afectaţi de pierderea pacienţilor. În toţi aceşti ani de când lucrez aici, nu s-a întâmplat niciodată să avem atât atât de multe decese (…) A fost mai greu la început, pentru că nu am putut sta lângă familie. A trebuit să stăm izolaţi (…) A fost un caz destul de grav, un băiat de 33 de ani, care a fost în terapie intensivă cam trei luni şi jumătate în spital (…) Gândiţi-vă că toţi stăm îmbrăcaţi în acel echipament. Cinci-şase ore fără apă, fără aer, numai căldură şi transpiraţie.”

Sursa foto: Ro Vaccin