Medicamente inovative pentru cancerul tiroidian. Săptămâna aceasta vor fi introduse pe lista de medicamente compensate și gratuite 2 molecule inovative. Acestea tratează scleroza multiplă și cancerul tiroidian.

1 800 de pacienți beneficiază de acest tratament

Ministrul Sănătății spune că de aceste două molecule vor beneficia aproximativ 1 800 de bolnavi.

Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea: “În jur de 1.800 de pacienţi, s-a făcut estimarea. Anul trecut cu cele 37 de molecule s-au tratat aproximativ 40.000 de pacienţi. (…) Este vorba despre două medicamente care fac obiectul contractelor cost-volum. Unul este pentru scleroză multiplă şi unul pentru oncologie tiroidiană. Sunt primele de anul acesta.”

Medicamente inovative pentru cancerul tiroidian

Sorina Pintea spune că aceste medicamente vor fi introduse joi, când se va aproba acest lucru în sedința de Guvern. Ministrul sănătății a ținut să precizeze că trebuie rezolvat echilibrul între inovative și generice. Și asta pentru ca majorarea clawbackului să nu afecteze existenţa pe piaţă a medicamentelor ieftine.

Producătorii de medicamente generice au atras atenția guvernanților că din cauza acestei taxa medicamentele ieftine vor fi scoase de pe piață.