Mamă și fiică, operate în aceeași zi. Pacientele au beneficiat de reconstrucții mamare realizate ambele în aceeași zi. Femeile au fost diagnosticate cu cancer mamar și suferiseră operații de mastectomie.

Diagnosticate cu cancer la 2 ani diferență

Pacientele, diagnosticate cu cancer mamar, au 66 și 45 de ani. În urmă cu 4, respectiv 2 ani femeile au suferit intervenții de mastectomie. Medicii de la Spitalul Universitar de Urgență București le-au redat feminitatea.

Medic primar în chirurgie plastică, estetică și microchirurgie reconstructive, dr. Ina Petrescu: “Reconstrucția s-a făcut printr-o operație complexă cu țesut propriu și implant. Operațiile au fost decontate prin programul național. Este un moment rar în cariera unui medic, să opereze în aceeași zi mama și fiica, ambele care au învins cancerul. Le doresc amândurora multă sănătate.”

Pierderea unui sân este echivalentul pierderii unei rude, ca impact emoțional asupra unei femei. Recent, fiecăreia din cele două doamne i s-a redat sânul pierdut.

Mamă și fiică, operate în aceeași zi

În 2016, mama a fost diagnosticată cu cancer mamar și în același an a suferit o mastectomie la o unitate medicală din București. Doi ani mai târziu, fiica afla teribila veste: că are același diagnostic ca mama sa. În acel an i-a fost îndepartat chirurgical sânul afectat de cancer. Au venit împreună la Centrul Integrat Pentru Sănătatea Sânului din cadrul Spitalului Universitar de Urgență București. S-au susținut reciproc și au fost operate în aceeși zi.

La Centrul Integrat Pentru Sănătatea Sânului fiecare caz este discutat într-o comisie multidisciplinară.  Comisia a decis ca cele doua paciente să fie operate și să beneficieze de implanturi mamare, iar intervenția a avut loc zilele trecute. Starea celor două paciente este bună și evoluția favorabilă. Vor rămâne acum în monitorizare oncologică. Echipa medicală care a realizat cele două reconstrucții a fost formată din: dr. Ina Petrescu, dr Alina Mitcan, dr Natalia Dumitrescu, dr Marius Ristea și medic anestezist dr Dan Stan.