Mai sunt 4 000 de doze de Remdesivir în depozite

Mai sunt 4 000 de doze de Remdesivir în depozite. Asta spune ministrul Sănătății, care a ținut să precizeze că acest medicament nu este “un panaceu universal”, în condiţiile în care nu există un tratament specific pentru noul coronavirus.

Există o transmitere comunitară accentuată a virusului

Nelu Tătaru a pus la postul național de televiziune că de la începutul lunii iulie au fost folosite în terapia contra COVID-19 11.820 de flacoane de Remdesivir.

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru: “De la începutul lunii iulie noi am folosit în terapia cu Remdesivir 11.820 de flacoane. În acest moment în depozite avem 4.000 de flacoane. Acest tratament cu Remdesivir este un tratament care face parte din protocol. Se adaugă la cel cu Hidroxiclorochină sau Kaletra, la diferite cazuri selectate, în anumite criterii pe care medicul curant le acceptă pentru pacientul respectiv. Noi trebuie să ştim că este un tratament care se dă pentru cinci zile. (…) Dar nu trebuie să îl vedem ca pe un panaceu universal. Nu avem un tratament specific pentru SARS-CoV-2. Avem combinaţii de medicamente, pe care le folosim în anumite etape.”

Mai sunt 4 000 de doze de Remdesivir în depozite

De asemenea, Nelu Tătaru a subliniat încă o dată nevoia respectării regulilor. Și asta pentru că medicii fac eforturi uriașe să gestioneze acum numărul mare de cazuri. Dacă acestea vor crește va fi și mai greu.

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru: “Nu ştiu dacă noi, ca populaţie, ar trebui să aşteptăm să vedem ce se întâmplă la 3.000, la 4.000 de cazuri. Eu vă asigur că noi, corpul medical, primim aceste cazuri. Dar am vrea ca totuşi cei care sunt în pre-spital şi generează aceste cazuri să se gândească că aceste spitale nu sunt doar pentru COVID. Haideţi să ne gândim că un tratament specific nu este. Haideţi să ne gândim că nu avem un vaccin şi haideţi să ne gândim că rata imunizării, până în acest moment, după studiile noastre, este doar de 4,6%. Şi atunci cred că luând lucrurile în serios, o zi care se micşorează, o socializare poate mai puţină ne va face să avem o transmitere în comunitate mai scăzută, şi un număr de cazuri mai mic. O presiune mai mică pe sistemul medical şi nişte terapii mai goale şi nişte locuri pentru a putea trata şi pacienţii non-COVID.”

    Distribuie acest articol

    Articolul precedent

    608 de persoane cu COVID-19 se află la terapie intensivă

    Articolul următor

    Personalul medical a intrat în grevă japoneză

    Articole în trending