Guvernul a modificat strategia națională de vaccinare. A fost introdusă etapa a treia A, în care vor fi vaccinați cu prioritate angajații esențiali din privat. De asemenea, premierul a spus că etapa a treia de vaccinare ar putea începe mai devreme dacă se respectă planul de livrare.

Au fost introduse noi categorii de persoane și în etapa a doua

Premierul Florin Cîțu a declarat la sfârșitul sedinței de Guvern că pentru etapa a doua de vaccinare s-a decis introducerea de noi categorii de persoane. Este vorba despre cei fără locuință, persoanele cu handicap, însoțitorii acestora, cei care ucrează în administrația publică locală sau personalul navigant.

Premierul României, Florin Cîțu: “În etapa a doua intră personalul cheie și aici să fie clar. Vorbim de personal cheie din instituțiile publice. Atunci când se vor face aceste liste le recomand, le spun conducătorilor acestor instituții să aibă în vedere acel personal esențial, acel personal fără de care nu pot funcționa. Nu vorbim de toată instituția în acestă etapă. În etapa a doua încercăm să menținem acea distribuție pe care am văzut-o la înregistrare 75% vârstânici și persoane cu boli cronici, 25% angajați esențiali.”

Guvernul a modificat strategia națională de vaccinare

În etapa a treia A de vaccinare, în care era inclusă populația generală, vor fi imunizați cu prioritate angajații esențiali din privat.

Premierul României, Florin Cîțu: : “A fost introdusă etapa a treia A. Este o etapă intermediară, pentru că în etapa a doua la persoanlul esențial am fi vrut să includem persoane și în special din sectorul privat. Sunt acele persoane care intră în legătură directă cu mai mulți cetățeni dar din privat. De exemplu persoane care lucrează în bănci, casierii din supermarketuri. Și asta o să fie foarte curând. Așa cum am accelerat și etapa a doua ne pregătim să accelerăm și etapa a treia.  (…) Etapa a doua a început mai devreme cam cu două săptămâni și am reușit să facem acest lucru pentru că am avut stocurile de vaccin. Dacă lucrurile merg bine vom putea accelera și etapa a treia.”

 

Sursa foto: Guvernul Romaniei