Femeia, care a făcut transplant medular, a fost externată. Pacienta se simte bine și medicii au decis că poate pleca acasă. I s-a făcut o autogrefă, transplant cu propriile celule stem.

Primul transplant la Spitalul Universitar după 10 ani!

Medicul coordonator al compartimentului de Transplant Medular, conf. univ. dr. Horia Bumbea: “Am realizat un transplant autolog. Este o procedură care se realizează în anumite afecțiuni hematologice, ca o consolidare a răspunsului obținut prin tratamentul chimioterapic și în care se recoltează celulele stem înainte de a se face procedura de autotransplant. Celulele stem au fost recoltate din sângele periferic”.

Pacienta, de numai 41 de ani, a fost diagnosticată acum 2 ani cu mielom multiplu.

Pacienta care a făcut transplant medular a fost externată

Medicul coordonator al compartimentului de Transplant Medular, conf. univ. dr. Horia Bumbea: “Diagnosticul a fost mielom multiplu, care a recăzut după prima linie de tratament și după primul autotransplant. A necesitat reluarea tratamentului, cu un regim de linia a doua pe care noi l-am efectuat aici, în Clinica de Hematologie din cadrul Spitalului Universitar de Urgență București și, pentru consolidarea si îmbunătățirea răspunsului terapeutic, a trebuit să se aplice al doilea autotransplant și pe care l-am efectuat aici, în Compartimentul de Transplant Medular al Spitalului Universitar de Urgență București, și ne bucurăm că l-am putut face la scurt timp de la ultimul tratament”.

Pacienta a fost internată pe 12 noiembrie și va reveni la control peste o lună. Va fi evaluată periodic de echipa medicală. Este primul transplant realizat la Spitalul Universitar din Capitală după o pauză de 10 ani.