Campania de vaccinare nu este în impas, precizează medicul Valeriu Gheorghiță. De altfel, acesta spune că  s-a dublat rata persoanelor imunizate.

23% dintre bucureșteni s-au imunizat împotriva COVID-19

Medicul militar susține că potrivit studiilor și datelor actuale jumătate dintre români sunt deciși să se vaccineze. De altfel, potrivit acestuia 23% dintre bucureșteni deja s-au vaccinat.

Președintele CNCAV, dr. Valeriu Gheorghiță: “Studiile şi datele actuale arată o estimare de circa 50%, desigur, care sunt decişi să facă acest lucru. Mai este un procent important de persoane care încă nu s-au decis, nu au luat o decizie, dar ceea ce ne arată în continuare aceleaşi date, mai mult de jumătate dintre cei nehotărâţi şi-ar schimba această opţiune dacă ar avea acces la mai multe informaţii care să fie convingătoare în ceea ce priveşte, evident, optarea pentru vaccinare.”

“Campania de vaccinare nu este în impas”

De asemenea, coordonatorul campaniei naționale de vaccinare împotriva COVID-19 spune că unul dintre cele mai accesibile sisteme de vaccinare din Europa.

Președintele CNCAV, dr. Valeriu Gheorghiță: “Aş vrea să spun aşa: campania nu este în impas, dimpotrivă, am crescut, am dublat rata persoanelor vaccinate. Înţeleg, dacă aveam în loc de 50.000 – 30.000 de persoane vaccinate, dar eu ştiu că de la 50.000 am ajuns la 60.000, 70.000, chiar peste 80.000; astăzi ne aşteptăm să avem aproape 90.000, poate chiar mai mult, conform programărilor care sunt efectuate. (…)Deci, în primul rând, nu sunt de acord cu această afirmaţie, că avem o campanie care este în impas; dimpotrivă, cred că este unul dintre cele mai accesibile sisteme de vaccinare din Europa şi acest lucru nu îl spun eu, îl spun foarte multe alte persoane care interacţionează cu campanii de vaccinare din alte ţări. Avem şi ne gândim la modalităţi prin care o persoană să se poată programa încât să fie cât mai uşor pentru toată lumea, pentru toate categoriile sociale şi din acest punct de vedere, repet, lista de aşteptare nu este un element pe baza căruia să putem trage o concluzie că avem o campanie de vaccinare care este în impas. ”