Dr. Raed Arafat s-a imunizat împotriva noului coronavirus. Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență s-a vaccinat la Centrul din cadrul Spitalului de Urgență „Prof. dr. Dimitrie Gerota” București.

“Îndemn toţi românii să se vaccineze”

Dr.Raed Arafat a spus după vaccinare că  este un gest de normalitate şi cu cât se vor vaccina mai multe persoane, cu atât mai repede se va face trecerea la normalitate.

Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, dr. Raed Arafat: “Este un gest de normalitate. Noi am făcut un pas, abia așteptam să ajung să mă vaccinez. Am promis că fac acest lucru public și l-am făcut public, ca să arăt un lucru. Ce recomandăm, facem și noi. Nu recomandăm oamenilor să se vaccineze dacă noi nu ne-am fi vaccinat sau dacă nu ne vaccinăm. Îndemnul meu este ca toți să înțeleagă că aceasta e speranța în acest moment. Asta este calea pe care dacă o urmează cât mai mulți, vaccinul fiind voluntar, nu este obligatoriu. Este considerat un vaccin sigur, gratuit. Dacă totuși cât mai mulți îl facem o să ajungem într-o siutuație cât mai aproape de normalitate. Îndemnul meu către toți este să nu asculte toate aceste știri nefondate despre vaccin. Să meargă pe informațiile care sunt furnizate și care sunt justificate știintific.”

Dr. Raed Arafat s-a imunizat împotriva noului coronavirus

Secretatul de stat a spus va vaccinarea a fost foarte ușoară.

Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, dr. Raed Arafat: “Pentru mine a fost ușoară. Eu mă vaccinez în fiecare an pentru gripa sezonieră și vreau să vă spun că nu a fost nici o diferență din acest punct de vedere. (…) Este normal să ne vaccinăm. Este singura metodă pe care în primul rând ne protejăm, pentru că vaccinul te protejează ca persoană, iar când avem un număr mai mare de persoane vaccinate putem să reducem sau să sistăm răspândirea acestui virus și impactul lui. Și atunci să ne întoacem.”

Cea de-a patra tranşă de vaccin de la Pfizer BioNTech, de 150.150 doze, a sosit luni în România pe cale aeriană pe aeroporturile din Otopeni, Cluj-Napoca şi Timişoara, informează Comitetul Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva COVID-19.