Suntem la pragul dintre viață și moarte! Şeful Secţiei Infecţioase 2 de la Spitalul “Victor Babeş” din Timişoara face apel la oameni să se protejeze. Terapia Intensivă este plină, spune dr. Virgil Musta.

Se găsesc greu locuri pentru pacienții gravi

Atenționarea medicului vine după ce săptămâna trecută România a înregistrat constant un număr mare de noi cazuri.
Şeful Secţiei Infecţioase 2, Spitalul de Boli Infecţioase “Victor Babeş” din Timişoara, dr Virgil Musta: “Terapia Intensivă este plină. Dacă cumva există o persoană care face formă severă şi se decompensează, de asemenea, nu mai are unde să fie tratată. Suntem la pragul între viaţă şi moarte şi trebuie să înţelegem acest lucru şi să fim foarte responsabili.”

Suntem la pragul dintre viață și moarte

Medicul spune că este foarte important să respectăm regulile pentru a nu ne îmbolnăvi. Și asta pentru că riscăm să ajungem în situația în care să nu putem fi tratați în spital.
Şeful Secţiei Infecţioase 2, Spitalul de Boli Infecţioase “Victor Babeş” din Timişoara, dr Virgil Musta: “Accentuez de fiecare dată că important este să nu ne îmbolnăvim. Când ne-am îmbolnăvit, la ora actuală, s-ar putea ca peste o zi – două să fii bolnav, să ai nevoie de internare şi să nu mai ai unde să te internezi. Nu avem ce face, persoana respectivă va rămâne acasă şi nu va putea beneficia de tratament. Sunt câteva medicamente pe care le poţi auto-administra la domiciliu, dar medicamentele esenţiale nu le poţi da la domiciliu.”