Centru modular pentru copiii cu afecțiuni grave, la Institutul Fundeni. 60 de paturi destinate internării de zi vor fi relocate în noile spații modulare.

Ministerul Sănătății vrea să facă încă 4 astfel de complexe

Este primul centru modular de acest tip, iar Ministerul Sănătății și-a propus construirea a încă 4 astfel de complexe care să preia internările de zi.

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru: “Este un proiect pe care vrem să îl dezvoltăm, să îl extindem pentru tot ce înseamnă patologie sau internare de zi. IC Fundeni are 60 de paturi destinate internării de zi care vor fi relocate în noile spații modulare. Intenționăm ca, în cadrul proiectelor cu finanțare din fonduri europene, să dezvoltăm alte 4 astfel de complexe cu 18 containere în care să fie relocate paturile destinate internării de zi.”

Centru modular pentru copiii cu afecțiuni grave, la Institutul Fundeni

Noua unitatea este în curs de obținere a autorizațiilor necesare pentru funcționare.

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru: “În aceste complexe modulare, aflate în afara spitalului, se vor putea realiza tratamente, investigații, recoltări pentru testare COVID, precum și ecografii pentru copiii cu leucemie, transplant și alte afecțiuni grave care sunt tratați la Fundeni.”