Bătrân ignorat pe holul Spitalului Orășenesc din Corabia. Medicul de gardă și o asistentă au fost amendați de către Reprezentanții Direcției de Sănătate Publică Olt.

Ministrul Sănătății a trimis echipa de control

În imagini apare un bătrân care stă în genunchi pe jos. Se vaită și pare că are dureri destul de mari. În imagini se vede cum cadrele medicale care trec pe lângă el îi sugerează să se ridice, însă nimeni nu îl ajută. Bătrânul ar fi stat pe jos mai bine de 3 ore. Ministrul Sănătății a trimis echipa de control după ce a văzut imaginile postate pe retelele de socializare. În această dimineata s-au dat și primele sancțiuni. Medicul de gardă a fost amendat cu 6 000 de lei și asistenta cu 3.000 de lei.

Ministerul Sănătății: “Reprezentanții Direcției de Sănătate Publică Olt au finalizat verificarea la Spitalul Orășenesc din Corabia și au sancționat contravențional, cu amendă în valoare de 6000 lei medicul de gardă, în conformitate cu HG 857/2011, art. 26 litera b “refuzul acordării asistenței medicale de urgență unui pacient de către un medic din cadrul UPU sau CPU.  De asemenea,  una dintre  asistentele medicale ale unității a fost sancționată cu amendă în valoare de 3000 lei, în conformitate cu HG 857/2011, art 32, lit K “nerespectarea precauțiunilor universale și a protocoalelor de lucru de către personalul medical auxiliar”. ”

Bătrân ignorat pe holul Spitalului Orășenesc din Corabia

Unitatea medicală a primit avertisment și s-a decis, ca termen imediat de îndeplinire, discutarea cazului în comisia de etică  a unității sanitare în vederea stabilirii măsurilor care se impun. Se vor reface și protocoalele medicale pe care personalul medical trebuie să și le însușească. Raportul de control al DSP Olt a fost înaintat Corpului de Control al ministrului Sănătății.