Afecțiunile lombare tratate cu un aparat minune! Se întâmplă la  Spitalul de Boli Reumatismale Dr. Ion Stoia, unde a fost cumpărat un neurostimulator pentru afecțiunile lombare.

Tinerii apelează la acest tratament

Sute de pacienți cu dureri lombare și cu hernii de disc, aflate în stadiu non chirurgical, s-au tratat din februarie până acum, cu ajutorul neurostimulatorului. Medicii spun că aparatul scanează și detectează punctele nevralgice, de pe coloană, pe care apoi le electrostimulează cu ajutorul curentului electric. Detecția punctelor individuale se face pe baza unei hărți a zonei dureroase, iar tratamentul este specific fiecărui pacient. O procedură durează aproximativ 40 de minute.

Afecțiunile lombare tratate cu un aparat minune

Această procedură vine în completarea altor tratamente ale durerilor lombare, atunci când metodele obișnuite nu dau rezultatele scontate. Este contraindicată pentru bolnavii care au proteze metalice sau leziuni cutanate. Peste jumătate din bolnavii tratați cu ajutorul neurostimulatorului au fost din București, iar restul din țară. Vârsta medie a acestora este de aproximativ 40 de ani, persoane tinere, aflate în plină activitate profesională.

Pacienții sunt programați pe baza biletului de trimitere pentru reumatologie și sunt internați în regim continuu sau de zi. Mai mult de trei sferturi din pacienții care au urmat procedurile cu acest neurostimulator au simțit o ameliorare rapidă a durerilor. Aparatul, în valoare de 845.000 de lei, a fost achiziționat de Primăria Municipiului Bucureşti, prin Administrația Spitalelor și Serviciilor Medicale București.