80 de milioane de euro prevăzuți pentru secțiile ATI nou născuți. Acești bani provin din fondurile PNRR și sujnt destinați investițiilor în secțiile de terapie intensivă neonatale, dar și pentru transport pre-spitalicesc neonatal.

Minim 124 de noi paturi ATI neonatale

Potrivit reprezentanților Ministerului Sănătății sunt prevăzute pentru proiecte destinate extinderii capacităţii infrastructurii spitaliceşti dedicată îngrijirii pacientului critic neonatal cu minim 124 de paturi adiţionale (cazuri critice de nivel III), inclusiv infrastructura adiacentă şi echipamente aferente, în timp ce pentru dotarea cu echipamente medicale a secţiilor de terapie intensivă nou-născuţi şi îmbunătăţirea programului de screening pot fi accesate 13.500.000 de euro.

80 de milioane de euro prevăzuți  pentru secțiile ATI nou născuți

Sunt fonduri în valoare de 21.600.000 de euro sunt puse la dispoziţie celor interesaţi pentru proiecte care vizează construirea/amenajarea şi dotarea a opt centre regionale pentru formarea personalului medical. De asemenea, vor fi derulate achiziţii centralizate de Ministerul Sănătăţii în valoare de 7.200.000 de euro pentru achiziţionarea a 12 unităţi mobile de terapie intensivă neonatală (nivel III) care vor fi repartizate pe regiuni. Apelul de proiecte va fi lansat pe 30 septembrie.