6 din 10 români s-ar vaccina împotriva noului coronavirus

6 din 10 români s-ar vaccina împotriva noului coronavirus. Este rezultatul unui studiu realizat în mai multe țări din lume. România se află în coada clasamentului și în acest caz.

România, la coada clasamentului

Principalul motiv pentru care românii nu doresc să se vaccineze este teama de reacțiile adverse, potrivit studiului realizat de IPSOS. Această teamă este  amintită de 56% dintre respondenți la nivel global și de 66% dintre români, mai ales de cei care au trecut pragul de 55 de ani. De asemenea,  românii au menționat în proporție de 33% că nu au suficientă încredere în eficiența vaccinului împotriva noului coronavirus. La nivel global, 74% dintre adulți s-ar vaccina anti-COVID. Cea mai mare rată de acceptare este in China, respectiv 97%. Rată mare de acceptare a vaccinului anticovid o regăsim în țările care se confruntă cu o rată mare de infectare. China este urmată Brazilia, unde 88% din populația adultă ar vrea să se vaccineze și India cu un procent de 87. India ocupă locul doi mondial, cu peste șapte milioane de persoane infectate, urmată de Brazilia, cu cinci milioane de cazuri. Și 88% dintre australieni au un interes ridicat pentru vaccinare. Australia este o țară care nu se confruntă în prezent cu o rată mare de infectare.

6 din 10 români s-ar vaccina împotriva noului coronavirus

La polul opus, printre țările cele mai sceptice cu privire la vaccinarea anti-COVID-19 se află România (57% ar vrea să se vaccineze), Ungaria și Polonia (56%, fiecare), precum și Rusia, cu 54%. Potrivit acestui studiu, românii au părerile împărțite. 57% dintre respondenții români este pro vaccinare, iar 43% se opune. Bărbații români sunt mai degrabă pro-vaccinare (68% intenționează să se vaccineze), comparativ cu femeile (49%). Totodată, cei mai receptivi la un eventual vaccin anti COVID sunt persoanele peste 55 de ani. Numai 51% dintre cei cu  vârsta cuprinsă între 25-55 ani și-ar face vaccinul.  Studiul a fost realizat în rândul a peste 20.000 de adulți din 28 de țări, la nivelul întregii lumi.

    Distribuie acest articol

    Articolul precedent

    Avem cel mai mare număr de decese și îmbolnăviri de la începutul pandemiei

    Articolul următor

    Raed Arafat: Vizăm creșterea capacității de ventilație la UPU

    Articole în trending