22 de spitale din Capitală sunt angrenate în lupta împotriva SARS-CoV-2. Declarația a fost făcută de ministrul Sănătății, prezent la semnarea contractelor de finanţare din fonduri europene a 10 proiecte ce vizează creşterea capacităţii de răspuns a spitalelor la criza sanitară.

10 unități medicale primesc bani europeni pentru dezvoltare

Contractele de finanțare semnate astăzi sunt destinate pentru 10 unități medicale din București. Potrivit ministrului fondurilor europene, la nivelul Capitalei au fost depuse 40 de cereri de finanţare în valoare de 190 de milioane de euro.

Ministrul Fondurilor Europene, Marcel Boloş: “Astăzi, cu cele 10 contracte pe care le semnăm, ajungem la 22 de contracte pe care deja le avem semnate şi începe implementarea lor, cu o valoare de peste 100 de milioane de euro, mai precis 116 milioane de euro. Echipamentele care se finanţează cuprind două componente: o componentă destinată secţiilor de terapie intensivă, iar cealaltă componentă este destinată activităţilor de imagistică. (…) Astăzi semnăm contracte pentru aparate de ventilaţie – ca număr 126, staţii de monitorizare 342, aparatură pentru investigare respiratorie şi digestivă 101, ecografe 99, echipamente electrocardiografe şi defibrilatoare 205.”

22 de spitale din Capitală sunt angrenate în lupta împotriva SARS-CoV-2

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru: “Avem 22 de spitale în Bucureşti angrenate în activitatea împotriva noului coronavirus. (…) Ţin să mai completez că, tot pe finanţarea europeană, avem fonduri de 50 de milioane de euro tocmai pentru instalaţiile din spitale, având în vedere şi perioada prin care trecem şi reevaluarea tuturor secţiilor de terapie intensivă.”

Contractele sunt destinate Spitalului Clinic Colentina Bucureşti – 27 de milioane de lei, Spitalului Universitar de Urgenţă Militar “Dr. Carol Davila” – 41,4 milioane lei, Institutului de Pneumoftiziologie “Marius Nasta” – 22,4 milioane de lei, Institutului Naţional de Gerontologie şi Geriatrie “Ana Aslan”- 44,2 milioane lei, Spitalului Clinic de Urgenţă Bucureşti – 42,6 milioane lei, Institutului Naţional de Endocrinologie “C.I. Parhon” Bucureşti – 11,4 milioane lei, Spitalului Clinic “Profesor Dr. Theodor Burghele” – 12,8 milioane de lei, Spitalului Universitar de Urgenţă – 48,3 milioane lei, Institutului de Urgenţă pentru Boli Cardiovasculare “Prof. Dr. C.C. Iliescu” – 48,3 milioane lei, Spitalului Clinic de Boli Infecţioase “Dr. Victor Babeş” – 34,7 milioane lei.