Maraton de vaccinare anti-COVID pentru copiii între 16 și 18 ani. Președintele CNCAV anunță că există intenția de a organiza acest maraton în perioada 31 mai – 1 iunie.

Aproape 4 milioane de români au fost vaccinați cu cel puțin o doză

Până acum au fost vaccinați împotriva noului coronavirus aproape 4 milioane de români cu cel puțin o doză. Potrivit medicului Valeriu Gheorghiță, numărul de persoane programate cu cele trei tipuri de vaccin este peste 1.049.000 de persoane, atât pentru doza I, cât şi pentru doza II.

Președintele CNCAV, col.dr. Valeriu Gheorghiță: “Pentru centrele de vaccinare care primesc vaccin de la compania Pfizer sunt, la acest moment, 865.431 de persoane programate, din care 38.489 sunt pentru doza I. Pentru centrele de vaccinare cu vaccin de la compania Moderna sunt 103.772 de persoane programate, din care 865 cu doza I. Pentru centrele de vaccinare cu vaccin de la compania AstraZeneca sunt peste 80.130 de persoane programate, din care 117 persoane sunt programate pentru doza I.”

Maraton de vaccinare anti-COVID pentru copiii între 16 și 18 ani

Cât despre vaccinare copiilor cu vârste cuprinse între 16 și 18 ani, medicul Valeriu Gheorghiță a precizat că este important ca și copiii să aibă acces la imunizare.

Președintele CNCAV, col.dr. Valeriu Gheorghiță: “Chiar intenţionăm să organizăm în perioada 31 mai – 1 iunie, pentru că este Ziua internaţională a copilului. Vrem să organizăm, dacă vreţi, un maraton la nivel naţional pentru vaccinarea copiilor din grupa de vârstă 16-18 ani. Însă dacă până la acel moment vom avea şi autorizarea pentru grupa de vârstă 12-15 ani avem în plan această activitate de vaccinare. Ne-am dori să funcţioneze neîntrerupt cel puţin 24 de ore. Să dăm posibilitatea unui număr cât mai mare de tineri, de copii, de adolescenţi să se poată prezenta în centrele de vaccinare. Evident, însoţiţi de un aparţinător, de tutorele legal – părinţi, bunici. Ce vreau să spun este că evident că se va asigura vaccinarea celor care sunt programaţi în platformă. Însă în zilele respective 31 mai, probabil şi 1 iunie, vom avea această prioritizare, dacă aş putea spune aşa, pentru această grupă de vârstă, în ideea de a da posibilitatea cu ocazia Zilei copilului să se vaccineze un număr cât mai mare de persoane.”

Medicul a mai spus că  sunt deja judeţe unde se are în vedere organizarea activităţilor de vaccinare în anumite unităţi de învăţământ.