Managerul interimar de la Institutul “Matei Balș” a fost demis de către ministrul Sănătății. Decizia este motivată de multiplele disfuncționalități în gestionarea situației pacienților internați în Pavilionul V care au fost transferați în urma incendiului din 29 ianuarie.

Ministrul Voiculescu a solicitat o anchetă privind modul în care au fost gestionate transferurile

Atribuțiile de manager interimar vor fi preluate, începând de astăzi, de directorul medical, dr Cătălin Apostolescu.

Ministerul Sănătății: “Ministerul Sănătății a solicitat, în această dimineață, informații cu privire la decesul unui pacient internat în Spitalul Clinic Județean de Urgență Ilfov care, potrivit presei, s-a aflat în Pavilionul V al Institutului Național de Boli Infecțioase „Prof. Univ. Dr Matei Balș” în timpul incendiului. Institutul a răspuns, printr-o notă telefonică, la ora 10.01, potrivit căreia pacientul nu s-a aflat în Pavilionul V în momentul incendiului și nu a fost transferat la Spitalul Clinic Județean de Urgență Ilfov. La ora 14.17, Institutul a revenit asupra acestei informații și a comunicat Ministerului Sănătății că pacientul s-a aflat în Pavilionul V în timpul incendiului, că a fost evacuat de către personalul medical propriu înaintea sosirii echipajelor de intervenție și că a fost transferat la Spitalul Clinic Județean de Urgență Ilfov în data de 29 ianuarie 2021, la ora 16.30.”

Managerul interimar de la Institutul “Matei Balș” a fost demis

Ministrul Sănătății a solicitat demararea unei anchete a Corpului de Control care să elucideze modul în care au fost gestionate transferurile tuturor pacienților internați în Pavilionul V, precum și comunicarea cu toate celelalte autorități implicate.