Dr. Tatu-Chițoiu: Pulsoximetrul nu aduce nici un beneficiu celor sănătoși

Pulsoximetrul nu aduce nici un beneficiu celor sănătoși, spune medicul cardiolog Gabriel Tatu-Chițoiu. Mai mult, acesta atrage atenția că femeile fac o greșeală atunci când folosesc aparatul și acesta poate da valori eronate.

“Pulsoximetromania, noul sport național”

Medicul cardiolog a scris pe pagina sa de solicializare că pulsoximetrul este un instrument care se folosește la monitorizarea BOLNAVILOR  și nu a celor SĂNĂTOȘI.

Medicul cardiolog, dr. Gabriel Tatu-Chițoiu: “După oină și Captopril-sub-limbă PULSOXIMETRUL-pe-deget a devenit un nou sport carpatopontodunarean. Purtătorii acestor device-uri le consultă de cîteva ori pe zi cu teama ca saturația lor de oxigen să nu scada sub 94. Pentru ca asa s-a auzit la TV la sub 94 “trebuie sa mergeți la spital.”

Pulsoximetrul nu aduce nici un beneficiu celor sănătoși

Mai mult, specialitul atrage atenția că femeile sunt cele care fac o mare greșeală atunci când folosesc  pulsoximetrul și valorile redate de aparat sunt eronate. Care este greșeala?

Medicul cardiolog, dr. Gabriel Tatu-Chițoiu: “În realitate:

– pulsoximetrul este un instrument care se foloseste la monitorizarea BOLNAVILOR  si nu a celor SANATOSI. La anumiti bolnavi ne ajuta sa intelegem gravitatea bolii lor si răspunsul la tratament.

– pulsoximetrul nu aduce nici un beneficiu celor sănătoși. El nu diagnostichează nici o boală, cu atât mai puțin COVID-19. Deci, dacă sunteți sănătoși nu are rost să vă jucați cu el.

– deci, dacă aveți o boală cum ar fi COVID si vă tratați acasă are rost să folosiți pulsoximetrul. Ajutați astfel medicul de familie să vă evalueze corect evoluția. Dacă saturația arterială in oxigen scade sub 94 probabil că medicul de familie vă va ecomanda să vă internați.

– Daca sunteti sanatosi si vedeti ca saturatia scade sub 94 nu inseamna automat ca aveti COVID sau o alta boala. Pot apare erori de inregistrare din N motive EROAREA CARE SE FACE IN MOD CURENT DE CĂTRE DOAMNE CONSTĂ ÎN FAPTUL CĂ ÎȘI PĂSTREAZĂ VOPSEAUA/LACUL DE UNGHII PE DEGETUL/DEGETELE PE CARE ISI ATASEAZĂ PULSOXIMETRUL. In felul acesta pulsoximetrul nu vede corect cum curge sîngele prin capilarele de sub unghie si va da in mod eronat o valoare mai redusa a saturatiei in oxigen a sângelui arterial . Spun asta urmare a situațiilor concete cu care m-am întâlnit recent. Deci – daca il folositi renuntati la vopseaua/lacul de unghii.”

 

    Distribuie acest articol

    Articolul precedent

    Nou născut infectat cu tulpina SARS-CoV-2 din Marea Britanie

    Articolul următor

    Diabeticii pot face oricare dintre cele trei vaccinuri anti-COVID aprobate în UE

    Articole în trending