Copiii mănâncă legume şi fructe dacă văd poze cu acestea. Potrivit unui studiu, sunt șanse mult mai mari ca un copil să mănânce fructe și legume dacă vede în mod regulat poze cu acestea.

Acceptă mai ușor lucrurile familiare

Pentru că foarte mulți părinți se luptă cu refuzul copiilor de a mânca legume și fructe oamenii de știință au cercetat și au ajuns la concluzia că micuții sunt mai receptivi prin simpla famializare cu imaginea unui aliment.

Cercetător doctor, Natalie Masento: “”Acceptarea de către copii a noilor alimente poate fi stimulată prin simpla familiarizare cu imaginea unui aliment. (…)”Teoria familiarizării cu alimentele prin intermediul cărţilor cu fotografii este bine acceptată. Sperăm că, prin cărţi electronice uşor de accesat, şi mai mulţi părinţi vor  utiliza acest instrument. ”

Potrivit Daily Mail, echipa de cercetători de la Universitatea din Reading, cea care a făcut studiul, a realizat 24 de cărţi electronice. Prin acestea este relatată călătoria unei legume de pe câmp până pe farfurie.

Copiii mănâncă legume şi fructe dacă văd poze cu acestea

Studiul a fost făcut anul trecut cu ajutorul a 127 de părinți. Micuții lor aveau vârste cuprinse între 12 şi 24 de luni. Părinţii au ales două alimente pe care doreau ca cei mici să le consume, un fruct şi o legumă. Participanții la studiu au fost împărțiți în mai multe grupuri. Părinţii şi copiii din două grupuri experimentale au privit zilnic, timp de două săptămâni, imagini cu fructul sau leguma aleasă. Cei din al treilea grup nu au primit nici un fel de imagine. Apoi, oamenii de știință le-au cerut părinților să le ofere celor mici alimentele alese zilnic, timp de două săptămâni.

Specialist în nutritive, Bridget Benelam: “”Primii ani reprezintă o oportunitate de aur pentru încurajarea obiceiurilor sănătoase la copii. Știm că multor părinţi li se pare greu să îşi convingă copiii să mănânce multe legume. Acest studiu ne poate arăta un alt mod de a face aceste provocări un pic mai uşoare pentru părinţi şi, în final, de a încuraja copiii să capete obiceiuri alimentare sănătoase.”

Rezultatele au demonstrat că în cazul celor două grupuri care au primit cărţile preferinţa copiilor pentru fructul sau leguma aleasă de părinţi a crescut după cele două săptămâni. Ba chiar s-a menținut după trei luni.