Copiii cu COVID 19 au simptomatologie atipică. Numai la Spitalul Gomoiu din Capitală au fost diagnosticați 3 copii infectați cu noul coronavirus. Dintre aceștia, 2 au venit cu patologie digestivă.

Rezultate rapide la testări pentru copii

Medicii spun că și copiii trebuie teatați și mai mult rezultatele testelor trebuie să vină rapid. Și asta pentru că micuții nu se încadrează în definiția de caz pentru această boală.

Director medical Spitalul Clinic de copii “dr. Victor Gomoiu”, dr. Diana Ionescu: “Au venit copii cu o altă simptomatologie care nu s-au încadrat în ceea ce s-a transmis pe plan internațional.  Există studii cum că copiii pot avea gastroenterite, tulburări digestive, anumite boli pe care le considerăm dermatologice. De exemplu ca niște arsuri, ca niște degerături pe degetele de la picioare au fost descrise a fi provocate de COVID 19. Toate cazurile și am avut cazuri pozitive în spitalul Gomoiu, au avut simptomatologie atipică. Din acest motiv PCR-ul este foarte bun. Într-un timp mult mai scurt avem rezultatele. ”

Copiii cu COVID 19 au simptomatologie atipică

Pentru ca rezultatele testării micuților pacienți să vină repede, municipalitatea va achiziționa un aparat Real Time Multiplex PCR pentru Spitalul Clinic de copii “dr. Victor Gomoiu”.  Timpul de așteptare al rezultatelor care trebuie să vină de la Matei Balș sau Victor Babeș este destul de lung. Cu ajutorul acestui aparat medicii vor putea afla repede dacă un copil care vine în urgențe este sau nu infectat.

Director medical Spitalul Clinic de copii “dr. Victor Gomoiu”, dr. Diana Ionescu: “Mulțumim pentru PCR. Este cea mai bună veste pe care o putem avea pentru că noi, pediatrii, avem o temere: copiii nu se încadrează din experiența noastră de până acum nu se încadrează îb definiția de caz dată oficial. Copiii sunt atipici. La noi în pediatrie este o vorba: copilul nu este un adult mic.