Când se redeschid spitalele COVID? Ministerul Sănătății cere DSP-urilor rezultatul evaluării spitalelor în scopul redeschiderii pentru pacienţii non-COVID. Rapoartele trebuie trimise până luni.

Ministerul va decide săptămâna viitoare măsurile care se vor lua

În baza rapoartelor trimise de către Direcțiile de Sănătate publică, conducerea Ministerului Sănătății va decide măsurile care se vor lua în perioada următoare.

Comunicat de presă Ministerul Sănătății: “Astăzi, 26 iunie 2020, în cadrul unei videoconferințe, reprezentanții Ministerului Sănătății au solicitat direcțiilor de sănătate publică un raport privind identificarea și pregătirea unităților destinate izolării și tratamentului persoanelor asimpromatice infectate cu noul coronavirus, conform prevederilor Ordinului 1137/2020. De asemenea, până la începutul săptămânii viitoare, reprezentanții direcțiilor de sănătate publică vor transmite Ministerului Sănătății rezultatul evaluării spitalelor care asigură asistența medicală  pentru pacienții testați pozitiv cu virusul SARS-CoV-2 în vederea reluării internărilor și a intervențiilor chirugicale programate, precum și a activității în ambulatorii, pentru pacienții non-COVID. ”

Când se redeschid spitalele COVID?

Potrivit Ministerului Sănătății termenul de transmitere a acestor rapoarte este luni.

Comunicat de presă Ministerul Sănătății: “În cadrul videoconferinței au mai fost discutate și alte probleme cu care se confruntă direcțiile de sănătate publică și unele spitale în această perioadă. Precum deficitul de personal medical de specialitate cu precădere în domeniile terapie intensivă și epidemiologie din cauza lipsei posibilității transferului între unități, rezultatele controalelor  efectuate de curtea de conturi, plata orelor suplimentare, etc.”