Bani mai mulți pentru Ministerul Sănătății. Guvernul a suplimentat bugetul Ministerului din Fondul de rezervă. Suma este destinată achiziției de medicamente și materiale sanitare necesare prevenției și tratării pacienților cu COVID-19.

Banii sunt folosiți pentru medicamente și materiale

Conform actului normativ, se aprobă suplimentarea bugetului cu suma de 45.405 mii lei destinată rezervei pentru situaţii speciale a Ministerului Sănătății.

Ministerul Sănătății: “Va fi achiziționat și medicamentul Remdesivir necesar pentru tratamentul pacienților critici  care necesită oxigen suplimentar, singurul medicament autorizat la acest moment la nivel european pentru tratamentul specific al infecției cu SARS COV 2, în baza contractelor subsecvente încheiate de Ministerul Sănătății și producător, ca urmare a achiziției centralizate realizate de Comisia Europeană, pentru statele membre UE și producător. De asemenea, banii vor fi utilizați și pentru achiziția de măști de protecție personală de tip FFp2 –destinate personalului medico-sanitar, în baza contractelor subsecvente încheiate de Ministerul Sănătății și furnizor, ca urmare a achiziției centralizate realizate de Comisia europeană, în numele statelor membre și producător.”

Bani mai mulți pentru Ministerul Sănătății

Din aceste fonduri vor fi achiziționate, de către Ministerul Sănătății,  medicamente şi materiale sanitare care asigură prevenţia şi tratarea afecţiunilor asociate COVID-19, pentru pacientii internați în unitățile sanitare din România. O parte din fonduri vor fi destinate pentru acordarea de către România a unui ajutor umanitar extern, cu titlu gratuit, pentru Republica Moldova, ca urmare a nevoilor identificate la nivelul sistemului sanitar din acest stat. Acest sprijin are la bază Acordul încheiat între Ministerul Sănătății din România și Ministerul Sănătății din Republica Modova în domeniul sănătății și știintelor medicale din data de 3 decembrie 2010 și publicat în Monitorul Oficial al României nr.197 din 22.03.2011.