Au fost ocupate prin concurs posturile de conducere din 5 case de asigurări de sănătate. La concurs s-au prezentat 33 de candidați, însă numai 5 au fost admiși în urma concursului organizat de CNAS.

Cine sunt cei 5 din 33 de candidați care au luat concursul?

Astfel, posturile vacante de directori generali au fost ocupate la casele de sănătate din județele Maramureș, Iași, Cluj, Tulcea și Bistrița Năsăud. Astfel, la Maramureș postul a fost ocupat de Carmen Eleonora Prodan, la Iași de Gheorghe Radu Țibichi, la Cluj de Lucia Luminița Brustur Chirilă, la Tulcea de Eugenia Vasile și la Bistrița Năsăud  de Vilhelm Szekely.

Președintele CNAS, Adrian Gheorghe: “A fost un concurs transparent și corect, în care candidații au avut posibilitatea să demonstreze că dețin cunoștințele necesare pentru aplicarea unui management performant la nivelul caselor de asigurări de sănătate din subordinea CNAS. În timp ce, la proba scrisă, candidații au trebuit să convingă că stăpânesc noțiunile de bază din legislație în concordanță cu specificul activității unei case de asigurări și principiile care stau la baza sistemului de asigurări sociale de sănătate, la proba de interviu candidații au avut ocazia să demonstreze că au viziune și calități manageriale.”

Au fost ocupate prin concurs posturile de conducere din 5 case de asigurări de sănătate

Dintre cei 60 de candidați care și-au depus dosarele, în urma verificării criteriilor de participare au fost admiși pentru susținerea probei scrise un număr de 54 de candidați. Pentru susținerea probei scrise, doar 33 de candidați s-au prezentat, în data de 6 mai 2021, în  Amfiteatrul Spitalului Universitar de Urgență. Proba de interviu a fost susținută de către cei cinci candidați care au promovat proba scrisă, în data de 12 mai 2021, la sediul CNAS.

Președintele CNAS, Adrian Gheorghe: “Vom organiza sesiuni de concurs până când toate posturile de directori generali vor fi ocupate de cei care vor demonstra că dețin calitățile manageriale necesare acestei funcții extrem de importante. Accesul populației la serviciile acordate în sistemul de asigurări sociale de sănătate poate fi îmbunătățit doar dacă la conducerea caselor de asigurări de sănătate din subordinea CNAS sunt profesioniști capabili să pună în aplicare în mod corect și unitar deciziile și politicile de sănătate stabilite la nivel național, în funcție de nevoile de servicii medicale ale zonei pe care o deservesc. La următoarea sesiune de examen îi invit să participe pe toți cei care cred că pot contribui la dezvoltarea sistemului de asigurări sociale de sănătate, din poziția de director general al unei case de asigurări de sănătate din subordinea CNAS.”

Următoarea sesiune de concurs pentru ocuparea posturilor vacante de directori generali va fi organizată în cel mai scurt timp, cu respectarea reglementărilor legale în vigoare. Va fi publicat anunțul de concurs, iar proba scrisă va urma să se desfășoare în data de 16 iunie 2021.