460 de noi cazuri de COVID-19 în ultimele 24 de ore.  Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, face apel la populație să mențină regulile de igienă și de distanțare fizică.

scris de Cristina Oană

“Ne îndeamnă la precauție”

Ministrul Sănătății spune că acest număr nu ar trebui să ne îngrijoreze, ci să ne indemne la precauție. Nelu Tătaru a menționat că vede o creştere a numărului de cazuri într-un context de nerespectare voită, nevoită sau instigată, a măsurilor de prevenţie.

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru: “Astăzi, din păcate, vom avea un număr mai crescut de cazuri decât de obicei, dar sper ca zilele următoare să ne putem reveni. Fac un apel la populaţie să menţină regulile de igienă, regulile de precauţie şi distanţare fizică. (…) Avem multe măsuri de relaxare. După cum aţi putut vedea de două zile avem şi asimptomaticii acasă după zece zile sau cei cu simptome uşoare. După cum aţi putut vedea, nerespectarea regulilor în mare măsură, precum şi acea bagatelizare a tot ce a fost, precum şi instigarea la nerespectarea şi nerecunoaşterea unei pandemii, precum şi a măsurilor de precauţie.”

460 de noi cazuri de COVID-19 în ultimele 24 de ore

De la ultima informare transmisă de Grupul de Comunicare Strategică, au fost înregistrate alte 460 noi cazuri de îmbolnăvire. La ATI, în acest moment, sunt internați 199 de pacienți. Până astăzi, 1.565 persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19 au decedat.În intervalul 24.06.2020 (10:00) – 25.06.2020 (10:00) au fost înregistrate 10 decese (7 bărbați și 3 femei), ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus, internați în spitalele din Bacău, Botoșani, Brașov, Constanța, Ialomița, Iași, București și Sibiu. Dintre acestea, 1 decese au fost întregistrate la categoria de vârstă 50-59 ani, 3 decese la categoria de vârstă 60-69 ani, 3 decese la categoria de vârstă 70-79 ani și 3 deces la o persoană de peste 80 de ani. Toate decesele sunt ale unor pacienți care au prezentat comorbidități.