Categorii: Sănătate Publică Stiri si noutati

Urgențele medicale vor putea fi tratate și la spitale private

Urgențele medicale vor putea fi tratate și la spitale private. Ordonanța de Urgență privind reforma în domeniul Sănătății a fost publicată în Monitorul Oficial.

Bani mai mulți pentru acțiunile prioritare

Ministrul Sănătății spune că spitalele de stat sunt depășite de numărul de mare de pacienți. Potrivit Ordonanței de Urgență și pacienții cu boli cronice pot alege să se trateze la privat fără să plătească nimic.

Ministrul Sănătății, Victor Costache: “În ambele cazuri, bugetul a fost suplimentat cu până la 40-50 la sută pentru acțiunile prioritare. La fel a fost suplimentat semnificativ pentru programele naționale. (…) Pentru Programele Naționale ale Casei Naționale de Sănătate sunt numai în prima parte a anului în jur de 300 de milioane. Statul este excedat în toate domeniile după cum ne-a semnalat și Uniunea Europeană. Un pacient din doi în România mor în spitalele noastre inutil. Avem prea mulți pacienți și prea puține spitale. Ne chinuim să construim spitalele regionale și am reușit să punem acest mega proiect de infrastructură atât de important pentru pacienții din România în linie dreaptă.”

Urgențele medicale vor putea fi tratate și la spitale private

Victor Costache a ținut să precizeze că pacienții critici nu vor plăti nimic în cazul în care ajung de urgență la un spital privat.

Ministrul Sănătății, Victor Costache: “Trebuie să ne modernizăm spitalele publice pe care le avem. (…) În România nu circulăm pe autostrăzi fiindcă avem prea puține. Și încercăm să le construim prin fonduri europene. Paradoxal  avem locuri în spitale pe care nu le folosim din cauza legislației. Până ne modernizăm spitalele și construim altele noi haideți să folosim și spitalele care le avem în interesul pacientului. Pacienții cu infarc sunt tratați prin acest program de acțiuni prioritare infarct miocardic. Acest program merge în paralele cu programul prioritar de terapie intensivă. Pacienții cu infarct nu pleacă imediat din spital. Ei rămân în terapie intensivă și pentru asta a fost creat programul de terapie intensivă care acoperă consturile.”

Articole recente

  • Sănătate Publică
  • Stiri si noutati

Vor sosi 2 000 000 teste de diagnostic molecular

Vor sosi 2 000 000 teste de diagnostic molecular. Compania Unifarm SA a încheiat un contract cadru cu un producător…

martie 22, 2020
  • Sănătate Publică
  • Stiri si noutati

Primele 2 decese provocate de coronavirus în România

Primele 2 decese provocate de coronavirus în România. Este vorba despre pacientul de 67 de ani din Gorj, care avea…

martie 22, 2020
  • Stiri si noutati

Avem primul deces din cauza coronavirusului

Avem primul deces din cauza coronavirusului. Este vorba despre un bărbat de 67 de ani, confirmat cu COVID 19, care…

martie 22, 2020
  • Stiri si noutati

Managerul Spitalului Universitar, demis

Managerul Spitalului Universitar, demis. Ministrul Sănătății  a decis suspendarea contractului de management al Adrianei Nica. Corpul de contrul a descoperit…

martie 22, 2020
  • Stiri si noutati
  • Tehnologie în medicină

Cercetătorii militari au realizat izoleta românească

Cercetătorii militari au realizat izoleta românească. Sistemul de evacuare al pacienților cu coronavirus a fost omologat  și urmează să fie…

martie 20, 2020
  • Sănătate Publică
  • Stiri si noutati

Medicii de familie nu sunt pregătiți pentru coronavirus

Medicii de familie nu sunt pregătiți pentru coronavirus. Ei spun că riscul de a deveni victime sau potențiale surse de…

martie 20, 2020