Sănătate Publică

Tumoră de 40 de kilograme, extirpată de medicii de la Spitalul Militar Central

Tumoră de 40 de kilograme, extirpată de medicii de la Spitalul Militar Central. Tumora ovariană chistică a crescut în volum în ultimii 5 ani și cântărea aproape jumătate din greutatea pacientei, care înainte de operație avea  91 de kilograme, informează reprezentanții unității medicale.

Intervenția chirurgicață a durat aproximativ 2 ore

Intervenția chirurgicală a fost una deosebită atât din punct de vedere chirurgical, cât și anestezic. Operația a durat aproximativ 2 ore, iar în timpul acesteia s-a solicitat consultul de chirurgie plastică n vederea reconstrucției peretelui abdominal. De asemenea, chirurgul plastician a decis realizarea abdominoplastiei într-o altă intervenție, după recuperarea pacientei.

Spitalului Universitar de Urgență Militar Central: “Pacienta, în vârstă de 40 de ani, fără antecedente personale patologice semnificative cunoscute, s-a prezentat pentru creșterea în volum a abdomenului, cu debut de aproximativ 5 ani, însoțită în ultimele săptămâni de dureri lombare și abdominale difuze, greață și dispnee. Aspectul imagistic CT al formațiunii a fost de masa gigantă abdomino-pelvină, cu dimensiuni de 55/35 cm, omogenă, hipodensă, neiodofilă, cu efect de masă asupra organelor intraabdominale și ascensionarea diafragmului. Pacienta a fost internată în Secția Chirurgie II  în vederea tratamentului chirurgical de specialitate. Având în vedere vârsta tânără a pacientei și caracterele de benignitate ale formațiunii – biologic, imagistic și intraoperator,  cât și evoluția lentă a bolii, s-a decis practicarea anexectomiei drepte cu tumorectomie, sub anestezie generală.”

Tumoră de 40 de kilograme, extirpată de medicii de la Spitalul Militar Central

Formațiunea a prezentat o capsula relativ groasă si a fost extrasă în totalitate. Este de menționat caracterul rar al dimensiunilor și greutății formațiunii – aproape jumătate din greutatea preoperatorie de 91kg a pacientei.

Spitalului Universitar de Urgență Militar Central: “Postoperator, pacienta a fost atent monitorizată, iar evoluția acesteia a fost favorabilă, în afebrilitate, cu diminuarea pana la suprimare a drenajului peritoneal și preaponevrotic și reluarea progresiva a tranzitului și a tolerantei digestive. mobilizarea treptată și stabilizarea volemică în contextul decompresiei patului vascular. Pacienta a fost externată în stare bună, cu plagă de aspect normal, în curs de vindecare. Echipa operatorie a fost constituita din Col medic dr. Costin Dutu, medic primar chirurgie generala, Madalina Vlad, Ioana Florea si Dragos Stanciu, medici rezidenti chirurgie generala, iar echipa anestezica din medic dr. Adrian Zaciu, medic primar ATI, medic Lorina Nita și Cătălina Ciontu, medici rezidenți ATI.”

Sursa foto: Spitalul Militar Central

Articole recente

  • Medicii vă vorbesc

Ce putem face pentru un somn odihnitor în aceste zile de caniculă?

Câteva sfaturi ne dă dr. Beatrice Mahler, managerul Institutului de Pneumoftiziologie "Marius Nasta''. Și asta…

iulie 14, 2024
  • Știri de actualitate

Consult Ginecologic Complet cu Bilet de Trimitere

iulie 14, 2024
  • Sănătatea femeii

Patologiile precanceroase ale colului uterin tot mai des întâlnite la tinere

Identificarea și tratamentul precoce al patologiilor precanceroase ale colului uterin joacă un rol crucial în…

februarie 7, 2024
  • Știri de actualitate

Consult ginecologic complet cu bilet de trimitere

decembrie 29, 2023
  • Deciziile autorităților în domeniul sănătății publice

S-a reluat tipărirea cardurilor de sănătate!

S-a reluat tipărirea cardurilor de sănătate! S-a reluat tipărirea cardurilor de sănătate! Ministerul Sănătății a…

octombrie 20, 2023
  • Sănătatea femeii

Consultul senologic efectuat anual vă poate salva viața!

Consultul senologic efectuat anual vă poate salva viața! Cancerul mamar este o afecțiune care afectează…

octombrie 20, 2023