Categorii: Sănătatea copilului

Tehnologia MiYOSMART – Soluție inovatoare de control a miopiei la copii

Miopia este un defect de vedere manifestat prin incapacitatea de a distinge la distanță. Factorii de risc ai dezvoltării acestei afecțiuni pot fi de natură ereditară, factori de mediu, patologici însă stilul de viață modern, care ne determină să petrecem timp îndelungat în fața ecranelor reprezintă o nouă amenințare pentru sănătatea ochilor noștri, în special a copiilor. Tehnologia MiYOSMART vine în întâmpinarea pacienților cu o tehnologie inovatoare care permite încetinirea progresiei miopiei.

Miopia este o afecțiune oculară care cel mai des este moștenită. În copilărie, atunci când ochiul este în formare, progresia miopiei avansează cel mai mult, de aceea instituirea managementului și stopării progresiei acesteia sunt esențiale pentru sănătatea ochilor copilului. Ce înseamnă acest lucru, ne explică Georgeta Maxim, specialist în optometrie.

Georgeta Maxim, specialist în optometrie: „Managementul miopiei presupune încetinirea pe cât posibil a progresiei acesteia, care până la vârsta de 10 ani înregistrează o ascensiune semnificativă. Soluția de tratament vine din partea unor lentile inteligente, create pe baza unei tehnologii inovatoare care reușește să țină sub control progresia miopiei dar să și asigure o serie de alte beneficii pentru copil.”

Progresia miopiei poate fi încetinită cu până la 60%

Utilizând principiul defocalizării miopice, cercetată și documentată de Universitatea Politehnică din Hong-Kong, lentilele MiYOSMART sunt create utilizând tehnologia D.I.M.S. (Defocus Incorporated Multiple Segments – segmente multiple încorporate de defocalizare) care au demonstrat că pot încetini progresia miopiei cu aproximativ 60% și a o stopa în aproximativ 21,5% din cazuri.

Georgeta Maxim, specialist în optometrie: „Studiile arată că miopia poate fi controlată prin asigurarea simultană a vederii clare dar și a unei defocalizări miopice constante. Lentilele corectoare monofocale MiYOSMART sunt prevăzute cu o suprafață frontală alcătuită din sute de mici segmente, fiecare asigurând o defocalizare miopică. Astfel, atunci când ochiul vede printr-o zonă de mărimea pupilei, la nivelul său se creează o zonă de defocalizare. Această tehnologie reușește să întârzie alungirea globului ocular oferind, în același timp și o vedere clară.”

Lentilele MiYOSMART, concepute pentru stilul de viață al copilului

Pe lângă eficiența dovedită în controlul miopiei, lentilele create de HOYA aduc și o serie de alte beneficii, fiind adaptate stilului de viață activ al copilului: rezistența la impact, dar și protecția UV, cu efecte semnificative în sensul protejării vederii și stării de bine pe termen lung.

Inovație și tehnologie vizionară cu focus pe sănătatea ochilor celor mici

Progresul tehnologic stă la baza medicinei moderne căreia i-a asigurat mijloace de diagnostic mai precise și tratament țintit. Toate acestea duc pe zi ce trece la individualizarea fiecărui caz și în consecință, la îmbunătățirea răspunsului la tratament.

Georgeta Maxim, specialist în optometrie: Tehnologia lentilelor inteligente propuse de HOYA a fost concepută punând inovația în centrul procesului terapeutic, anticipând în același timp și nevoia fiecărui pacient. MiYOSMART aduce împreună atât necesitatea unei soluții medicale cât și adaptarea designului și a celorlalte beneficii ale lentilelor stilului de viață al copilului modern, care poate fi activ, în spațiul outdoor cât și expus ecranelor, în spațiul indoor.”

Lentilele MiYOSMART create de HOYA susțin promisiunea inovației în domeniul optometriei, asigurând o soluție eficientă pentru controlul și stoparea progresiei miopiei la copii, oferindu-le micilor vizionari o vedere clară la început de drum.

Înființată în 1941 în Tokyo, Japonia, HOYA Corporation este un furnizor global principal de echipamente tehnologice și produse medicale inovatoare. Diviziile și unitățile operaționale HOYA cercetează și dezvoltă produse utilizate în domeniul sănătății, punând la dispoziția pacienților dispozitive medicale precum ochelari de vedere, endoscoape medicale, lentile de contact și intraoculare, implanturi ortopedice, dispozitive chirurgicale/terapeutice și soluții de reprocesare și dezinfectare a dispozitivelor medicale.

Articole recente

 • Boli infecțioase
 • Stiri si noutati

A fost diagnosticat primul caz cu gripă din acest sezon

A fost diagnosticat primul caz cu gripă din acest sezon. Anunțul a fost făcut de…

noiembrie 11, 2021
 • Deciziile autorităților în domeniul sănătății publice
 • Sănătate Publică

Oxigenoterapia hiperbară, neinclusă în tratamentul anti-COVID

Oxigenoterapia hiperbară, neinclusă în tratamentul anti-COVID. După moartea cântărețului Petrică Mîţu Stoian, Ministerul Sănătății a…

noiembrie 11, 2021
 • Sănătate Publică
 • Știri de actualitate
 • Stiri si noutati
 • Tratamente inovatoare

EMA a aprobat două noi medicamente împotriva COVID-19

EMA a aprobat două noi medicamente împotriva COVID-19. Este vorba de tratamente pe bază de…

noiembrie 11, 2021
 • Sănătate Publică
 • Stiri si noutati

Pacienții cu arsuri vor beneficia de concedii medicale pe toată perioada tratamentului și a recuperării

Pacienții cu arsuri vor beneficia de concedii medicale pe toată perioada tratamentului și a recuperării.…

august 30, 2021
 • Legislație
 • Sănătate Publică
 • Stiri si noutati

Guvernul a aprobat stimulentele pentru vaccinare

Guvernul a aprobat stimulentele pentru vaccinare. Persoanele care se imunizează cu schema completă vor primi…

august 30, 2021
 • Sănătate Publică
 • Stiri si noutati
 • Vaccinarea

Persoanele vaccinate complet sunt de 10 ori mai protejate în fața COVID-19

Persoanele vaccinate complet sunt de 10 ori mai protejate în fața COVID-19, spune medicul militar…

august 17, 2021