Categorii: Sănătate Publică

Personalul operativ pe de Ambulanță solicită stimulentul de risc

Personalul operativ pe de Ambulanță solicită stimulentul de risc. În acest sens, Federației Naționale Sindicale ”Ambulanța” din România a solicitat în scris ministrului Sănătății și secretatului de stat, dr. Raed Arafat, intervenția de urgență.

242 de angajați din Serviciile de Ambulanță, infectați cu noul coronavirus

242 de angajați din Serviciile de Ambulanță sunt infectați cu noul coronavirus. Dintre aceștia 9 sunt medici, 57 asistenți medicali, 43 de ambulanțieri și 10 persoane din categoria “alt personal”. Alți 123 de angajați ai Serviciilor de Ambulanță se află în izolare.

Conducerea Federației Naționale Sindicale ”Ambulanța” din România: “Solicitarea conducerii FNSAR vine în urma nemulțumirilor și discriminării personalului operativ de intervenție. Care în toată această perioadă a fost supus unui risc continuu și agresiv, prin felul activității de intervenție în teren, în medii diferite, unități sanitare destinate celor infectați cu virusul COVID -19, în familii, comunități, spații destinate celor aflați în carantină, în izolare impusă, recoltare de probe, situații ascunse și necunoscute, etc.  OUG nr. 43/2020 responsabilizează conducerea serviciilor de ambulanță de nominalizarea personalului care beneficiază de stimulentul de risc. Iar machetele transmise de anumite direcții din cadrul Ministerului Sănătății către conducerea serviciilor de ambulanță au avut interpretări diferite privind interpretarea Ordonanței în vederea alocării stimulentului de risc de 2.500 lei brut lunar și perioada acordării.”

Personalul operativ pe de Ambulanță solicită stimulentul de risc

Potrivit acestora, situațiile cerute de minister și transmise de conducerea serviciilor de ambulanță  sunt discriminatorii în acordarea stimulentului de risc.

Conducerea Federației Naționale Sindicale ”Ambulanța” din România: “Faptul că la elaborarea situațiilor tip machetă cerute de minister nu a existat consultare cu cei din teren, cât și cu partenerul social pentru a da detalii privind intervenția echipajelor în această perioadă de pandemie și riscul la care a fost și este supus personalul de intervenție din teren, a făcut ca situațiile cerute de minister și transmise de conducerea serviciilor de ambulanță să fie discriminatorii în acordarea stimulentului de risc, situații care nu reprezintă realitatea din teren a riscului, fiind imposibil de identificat cerințele din machetă. Mesajul personalului operativ de intervenție din Serviciile Publice de Ambulanță către cetățenii României este că, în ciuda acestor stări de dezamăgire și nemulțumire privind acordarea stimulentului de risc mult trâmbițat, dedicarea profesională, empatia și toată dăruirea va fi 100% pentru cei aflați în nevoi, și să se treacă cu bine, cât mai repede de această situație și fără pierderi de vieți.”

Articole recente

 • Sănătate Publică
 • Stiri si noutati
 • Vaccinarea

Guvernul a stabilit cum vor fi plătite cadrele medicale care vaccinează anti-COVID

Guvernul a stabilit cum vor fi plătite cadrele medicale care vaccinează anti-COVID. Ministrul Sănătății spune…

ianuarie 15, 2021
 • Boli infecțioase
 • Stiri si noutati
 • Vaccinarea

Gravidele se pot vaccina împotriva noului coronavirus?

Gravidele se pot vaccina împotriva noului coronavirus? Autoritățile spun, într-o informare, că nu există o…

ianuarie 15, 2021
 • Boli infecțioase
 • Sănătate Publică
 • Stiri si noutati

3.353 de noi cazuri de infectare cu noul coronavirus

3.353 de noi cazuri de infectare cu noul coronavirus. În ultimele 24 de ore au…

ianuarie 15, 2021
 • Vaccinarea

Preşedintele Klaus Iohannis s-a imunizat anti-COVID

Preşedintele Klaus Iohannis s-a imunizat anti-COVID. Șeful statului a primit prima doză din vaccinul dezvoltat…

ianuarie 15, 2021
 • Boli infecțioase
 • Stiri si noutati
 • Vaccinarea

Unde se pot vaccina bucureștenii împotriva COVID-19?

Unde se pot vaccina bucureștenii împotriva COVID-19? De luni, va începe etapa a II-a de…

ianuarie 14, 2021
 • Sănătate Publică
 • Stiri si noutati

Creștere ușoară a numărului de pacienți COVID-19 internați în ATI

Creștere ușoară a numărului de pacienți COVID-19 internați în ATI. În ultimele 24 de ore…

ianuarie 14, 2021